Soesterkwartier 26 juli 2020
Na een zeer lange periode van ziekte, overleed gisteren 25 juli 2020 mijn collega redacteur, verslaggeefster en fotograaf van de Wijkwebsite Soesterkwartier,

Nel Groenendijk

op de leeftijd van 60 jaar.
Amersfoort: Door Karel van Rooy

Stilte en het grote gevoel van leegte overheerst, een lange strijd is gestreden en in je nadeel beslecht. Mijn laatste telefoongesprek van afgelopen vrijdag was er nog een van strijd. Ondanks alle beperkingen keek je uit naar vandaag om een motortour tocht te doen in een zijspan. “Jezelf doelstellingen opleggen” was haar motto. Het mocht niet meer zo zijn.

Maart 2014 begon ik als verslaggever van de Wijkwebsite mijn werk. Nel toen nog genaamd “NGI” betrad toen ook weer het strijdperk. Het roer ging om en in korte tijd ontstond er een zeer actieve redactie, die de vele activiteiten in het Soesterkwartier bezocht.

Zo werd er een rollenpatroon gecreëerd, waarbij wij samen op pad gingen. Jij als schrijvende pers en ik met de camera, of andersom. De vele evenementen die we afzonderlijk dan wel samen bezochten groeiden uit naar een dagelijkse inzet op het gebied van politiek/ cultuur en wijkgerichte zaken.

Samen bliezen we het “Jeugdpersbureau”nieuw leven in. Het koste veel tijd en energie maar werd een succes. Samen hebben we veel zaken in het nieuws gebracht. Dermate zelfs dat bij het zien van onze aanwezigheid de regionale pers zich terug trok.

Elke dag, laat op de avond het telefonisch redactie overleg wat vaak uitmondde in een gespreksduur van 1 uur of meer. Zowel zakelijk als privé namen we geen blad voor de mond.

Organisatorisch werd de redactie ook volkomen opnieuw opgetuigd, met de aanschaf van goede middelen om ons werk nog beter te kunnen afhandelen. Mede door onze inzet groeide de Wijkwebsite in zijn professionaliteit.

Januari 2018. Nieuwe mensen treden toe tot de redactie waardoor er meer ruimte komt. Jij krijgt slecht nieuws er is longkanker vastgesteld. Maar Nel is Nel en op ze’n Rotterdams gezegd, is bij de pakken neerzitten,  geen optie. Ondanks alle behandelingen, chemokuren en bestralingen, bleef je op pad gaan met je camera. Het begrip “mondkapje” was in die periode als snel aanwezig, om niet zieker te worden dan je al was.

De kuren gevolgd leken aan te slaan en de therapie zelfs verlengd. Meer als 2 jaar vocht je terug.

Mijn belofte in januari 2018, om elk jaar jou te trakteren op een Kerstdiner heeft toch twee keer plaatsgevonden.

“Nel”dat wat wij in onze samenwerking hebben bereikt is en was uniek, bv de jaarlijkse marathon / Sinterklaas/ De Matheus Passion/ Howard en Lily / Kersmannenloop /avondvierdaagse, de 4 en 5 mei vieringen, alle zomer activiteiten/ en ziet te versmaden onze dinsdagavond bezoeken aan de Raadsvergaderingen en honderden andere evenementen, blijven in gedachten.  Onze vergaderingen bij 033, of Buurtbestuur/ Buurtnetwerk enz. Teveel om op te noemen. .En had je ergens nog een uurtje over, stond je alweer als vrijwilliger bij de Voedselbank.

De laatste 3 maanden dit jaar, werd je niet aflatende energie geplaagd door de terugkerende ziekte. Je richtte je op “eigen” te doen dingen.

Gisterenmiddag viel je in een eeuwige slaap. Rust.

Nel bedankt voor alles. Jij duizendpoot, zullen we missen.

Uitvaart/ Condoleance: Gezien de coronamaatregelen wordt dit later bekend gemaakt.
Bericht aan nabestaanden: U kunt uw bericht aan de nabestaanden hier achterlaten: condoleancenel@gmail.com

 

.