coda (1)5 januari 2015, de Speeltuin aan de Noordewierweg vult zich langzaam met de leden van Muziekgezelschap Coda. De thuishaven van deze vereniging. Hier wordt al jaren op de maandagavond gerepeteerd voor een volgend optreden.

De koffie wordt bij binnenkomst nog even snel opgedronken. Twee schalen met oliebollen ( 4 januari gebakken) vinden gretig aftrek bij de muzikanten.  Handen worden geschud en de beste wensen gedeeld. Een voor een nemen de heren en dames musici hun vaste plaats in, achter in de zaal.

De Dirigent, Henk van de Berg, wenst uiteraard een ieder al het beste toe voor het nieuwe jaar  en geeft aan, dat er tot 21.00 uur gerepeteerd wordt en er dan een hele lange pauze zal zijn in de vorm van een gezellig samen zijn voor degene die er zijn. Ook de Voorzitter van Coda, heeft een boodschap van gelijke strekking en wenst een handvol bezoekers een plezierige avond en luistergenot..

coda (81)Als je dan het eerste nummer inzet, blijkt het gehoor van de Dirigent, niet te zijn aangetast door het vuurwerk. Hij tikt af en er moet eerst het nodig vocht uit de blaasinstrumenten worden getoeterd voordat de toon A, overal dezelfde toonhoogte heeft. Na enige minuten is dat dan ook een feit.

En zoals het op een goede Generale repetitie behoort te gaan, ging het niet algeheel foutloos.Dan weet je dat het morgen waarschijnlijk een mooi concert zal worden.

6 januari, zullen zij het ingestudeerde ten gehore brengen tijdens een Nieuwjaarsconcert i wooncomplex Puntenburg, aanvang 20.00 uur, voorafgegaan door een receptie van de bewoners commissie Puntenburg.

Nu tijdens de “generale”werden in een vlot tempo onder andere gespeeld. Le Gendarme de Saint-Tropez,  Anchors Aweigh ,The Eagles in Concert, Chatanooga Choo Choo, Spooky’s Day Off, alhoewel de volgorde hier genoemd, niet helemaal correct is.

Het orkest had er duidelijk zin in, om op tijd aan het onofficiële gedeelte van de avond te beginnen.

coda (54)Niet dat de Dirigent daar in mee wilde gaan. Het wordt 21.00 uur en niet eerder. En als we klaar zijn met deze nummers, gaan we wel door met de Kerstnummers.

Al met al kon men om 21.00 uur constateren dat het morgen een goede uitvoering zal worden van het Nieuwjaarsconcert.

Tot morgen..

Verslag en foto’s Karel van Rooy

Fotoreportage