Aanstaande zaterdag 25 augustus zal alweer de derde Amersfoortse Museumnacht plaatsvinden. De Amersfoortse musea Flehite, het Mondriaanhuis en Kunsthal KAdE hebben een gevarieerd programma tot middernacht voor de bezoekers in petto. Extra bijzonder is dit jaar de samenwerking met festival Spoffin, een street arts festival met straat- en locatietheater, dans en muziek.

Bij de voorbereiding van Museumnacht hebben de musea scholieren van een lokale school en van jongerenorganisatie FutureOfFame betrokken. De scholieren hebben voor elk museum een activiteit bedacht. Er zal onder andere een optreden zijn van Animal Religion ( een circustheater dat allerlei ideeën, van acrobatiek en clownerie tot muziek en dans presenteert), de performance Cat & Mouse (een vrolijke en energieke performance met hilarische achtervolgingsscènes tussen kat en muis, midden tussen het publiek) en DJ ‘Play it again Sem’.

Museum Flehite organiseert tevens een Expo voor één Nacht. Altijd al in het museum willen exposeren? Tijdens de Museumnacht kan dat! De opdracht is wel om je door Jan Adam Zandleven te laten inspireren en een landschap of bosgezicht te schilderen die bij de huidige tentoonstelling past. Bij museum Flehite kan iedereen die een passe-partout voor de nacht koopt voor € 2,50 extra een schildersdoek van 20×20 cm meekrijgen. Mocht je nog willen meedoen, moet je echter wel rap zijn, aangezien de werken aankomende week (voor 25 augustus) bij Museum Flehite ingeleverd moeten worden.

Voor het programma van de museumnacht, kosten en deelnemende instanties kun je op de website van de Museumnacht terecht.

Bron Kunstblog.nl