mountainbike  (1)Mountainbike Events & Clinics
24 en 25 mei 2014 zal Amersfoort geheel in het teken staan van ‘fietsen’. De organisatie van het weekend is Fiets033. Verschillende organisaties zullen een invulling geven aan dit weekend. XL Adventure & Events zal beide dagen hierin een bijdrage doen door middel van de organisatie van Mountainbike Events op 24 mei en Mountainbike Clinics op 25 mei.

 

Tijdens Mountainbike Events worden er verschillende mountainbike wedstrijden georganiseerd. Deze wedstrijden zijn toegankelijk
voor bedrijven, verenigingen en individuen. Wanneer u zich aanmeld met uw bedrijf of vereniging zult in een aantal groepen worden
verdeeld en tegen elkaar strijden. Hierdoor zult u op een sportieve manier werken aan teambuilding.

Tijdens Mountainbike Clinics is er voor iedereen de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een mountainbike clinic. De mountainbike clinics zijn verdeeld in 2 niveaus, beginners en gevorderden. Ook zullen er een aantal spectaculaire demo’s worden gereden door professionele mtb’ers.
Niveaus:
Beginners:
Deze clinic is voor mensen die graag willen mountainbiken, maar nog niet de kennis en ervaring hebben. Tijdens deze clinic gaan we vooral werken aan fietsbeheersing, schakelen en remmen. Uiteraard gaan we hiervoor het terrein in om het een en ander toe te passen.
Gevorderden:
Tijdens de gevorderden clinic zullen we dieper ingaan op de technieken, zo zullen we meer kijken naar fietsbeheersing, zwaartepunten, remmen, sturen etc. Uiteraard zal het tempo bij deze clinic veel hoger liggen. Bij kleine groepen zullen we beide niveaus in 1 groep plaatsen en zullen we onderweg differentiëren.
Bij beide clinics zullen we ook aandacht besteden aan het onderhoud van de fiets en hier enkele tips in meegeven. Bij voldoende belangstelling zullen we een clinic materiaal onderhoud organiseren.
Voor meer informatie kunt u mailen naar:
mountainbiken@xladventure.nl
Inschrijven via onderstaande link:
https://docs.google.com/forms/d/1vhKMDZ5_HHKFr5LKOufIwlQ8V4j4o-h9O7ZnL5W7C5o/viewform
Locatie:
24 mei: braakliggend terrein in Vathorst nabij Verbufa, te Amersfoort
25 mei: De Nieuwe Stad, te Amersfoort
Tijden:
24 mei: 12:00 tot 18:00
25 mei: 13:00 tot 17:00
Kosten:
Deelname met eigen mountainbike: €10,00
Deelname zonder eigen mountainbike: €17,50