Soesterkwartier 30 juni 2017. Afgelopen donderdag 29 juni is het U mogelijk ontgaan, maar het was de landelijke Modderdag. Prinses Laurentine, niet echt gewend om met modder om te gaan, laat staan te gooien, gaf het (modder) startschot voor een dag vol blubber en vooral heel veel kinderen die enorm veel lol hebben gehad. Je mocht legaal “vies”worden.

Doel van deze “blubber”dag was aandacht te vragen voor het “buitenspelen” en dat het spelen met een Ipad/Tablet/Gsm of ander digitaal apparaat, niet echt spelen is. Buiten spelen was en is de drijfveer van deze “modderdag” daarbij gelijk een stukje milieubewustheid creërend.

Ook in het Amersfoortse waar normaal al vaak wordt aangemodderd, werd alles uit de zandbak gehaald om er een onvergetelijke dag van te maken. Kinderopvang SKA met diverse vestigingen in de regio en twee in het Soesterkwartier, modderde vrolijk mee.

OP de locaties mochten de kinderen dus daadwerkelijk zich roeren in de blubber en spelen met de basis ingrediënten uit de natuur. Het werd een grandioos feest. Van de zijde van SKA werd onderstaande tekst verkregen. Het onderdaan vermelde fotoalbum is een impressie van meerdere locaties van SKA.

MODDERDAG

Quote’s :Donderdag 29 juni was het weer de jaarlijkse ModderDag. Bij een vestiging, vinden ze dat veel te kort! Daar was vanochtend de aftrap van de ModderWeek! De 1e activiteit: voelen aan zand, water erbij en wat ontstaat er dan? Modder! Varkens erbij en spelen maar! ( foto.s)

Prinses Laurentien rekent op ModderDag met de kinderen uit hoeveel je bespaart door korter te douchen.

 

ModderDag bij Ska Kinderopvang Waar en wanneer is er nog ruimte om te spelen in de natuur? Te ervaren hoe je een steen kunt keilen over het water? Hoe het is om slootje te springen of in een boom te klimmen? Tegenwoordig gebeurt het ontdekken van de wereld steeds vaker virtueel: via televisie, games, tablets en smartphones. Terwijl wetenschappelijk is aangetoond dat buiten spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. Met ModderDag – 29 juni – wordt het spelen in de natuur op de agenda gezet. Omdat het leerzaam en vooral ontzettend leuk is! Bekijk hieronder de impressie van ModderDag (in sommige gevallen zelfs ModderWeek) op onze locaties! Vies worden mag bij Ska elke dag, maar zéker op ModderDag!
Bron SKA
red.Karel van Rooy.