Menno Tigelaar, wethouder Onderwijs, heeft afgelopen week samen met de studenten Bram en Anna, officieel de vlag gehesen van het nieuwe MBO Amersfoort, voorheen ROC ASA in Amersfoort. Hoewel de naam en de huisstijl zijn veranderd, zijn de kernwaarden van het onderwijs gelijk gebleven: toegankelijk, ondernemend en vakkundig.

Gerda Eerdmans, voorzitter van het College van Bestuur van MBO Amersfoort stelde dat ze de zelfstandige toekomst van het MBO Amersfoort met veel vertrouwen tegemoet ziet. Wethouder Menno Tigelaar is blij dat MBO Amersfoort zich nu kan richten op het onderwijs en de toekomst van duizenden jongeren uit Amersfoort en omgeving. ,,Een belangrijke bron voor de sfeer en de ondernemingszin in de stad ligt bij het middelbaar beroepsonderwijs. Daar worden jongeren opgeleid en gevormd tot zelfstandige vakmensen. Het is belangrijk dat daar een goede organisatie voor staat,” aldus de wethouder.

MBO Amersfoort is vooral bekend door haar innovatieve wijze van mbo-onderwijs waarbij studenten het beroep leren in leerbedrijven, met echte klanten. Voorbeelden hiervan zijn Leerhotel Het Klooster, AdminCompany, Fit Academie Bokkeduinen, First Class en Garage Barneveld.

Bron: Stad Amersfoort