_DSC6808Vrijdag 25 maart om half tien in de ochtend, ging er weer een kinderkleding ruilbeurs van start bij het Mamacafé in speeltuin Rivierenwijk. Dit keer waren alle moeders vergezeld door hun kinderen. Kinderkleding ruilen is in het Mamacafé altijd gezellig, en kleding was er genoeg in de maten van klein tot groot. Er kon gekozen worden op kleur en op effen of met een patroontje of met tekst, stoer of charmant.

En terwijl de moeders op zoek waren naar passende kleertjes voor hun kinderen, speelden de kinderen er ijverig op los, Bouwend, kleurend, prikkend of gewoon relaxt testen op degelijkheid, het kon gedaan, en werd dan ook uitgebreid gedaan.

_DSC6739Even was er een kleine worsteling tussen twee jongens. Moeders moesten even tussen beiden komen, want dat “speelgoed afpakken” niet op z’n “To do-list” stond kon de kleine man toch niet weten, hij kan nog niet lezen en Engels al helemaal niet. Nadat de moeders zich over de jongens ontfermd hadden, was de sfeer weer snel oké. En ging “Mister” – “To do list” onderzoekend kijken naar een randje in de vloer, om even later de vloer van heel dichtbij te “inspecteren”.

Even later moest er door een van de_DSC6717 aanwezige meisjes een jurkje gepast worden. gelaten liet ze het toe. Duidelijk was ze meer geboeid door het boek in haar handen dan door een stoere jurk. Tja, niet iedereen vind dat “kleren de man of de vrouw maken”.

Kleertjes met teksten, bling-bling of een roesje, nieuwe schoenen en “stoere” rompertjes er was weer enorm veel keuze. In korte tijd lagen er hier en daar stapeltjes uitgezochte kleertjes te wachten op meegaan met de nieuwe eigenaren.

_DSC6736Ondertussen werd er gezellig nagepraat onder het genot van koffie en thee, over onder andere de Passion. Ook tips werden uitgewisseld over scholing, kinderopvang, leuke winkels en andere kind gerelateerde zaken.

De kinderen konden lekker van de gezonde snacks genieten, een banaan, appel, stukjes komkommer of een lekker worteltje. Er werd “gesnoept”, alsof het koek was!

_DSC6805Ook een tweetal fotogenieke modellen vermaakten zich uitstekend, maar dan met passen en meten van blokken en puzzelstukken, en testen op geluid en kwaliteit.

Zo nu en dan ging iemand nog een rondje kleding zoeken, of kwam er nog weer iemand binnen om eventueel nog wat leuke kleertjes voor haar kind(eren) te kunnen bemachtigen.

De rekken werden leger, de stapeltjes op tafel lager en geleidelijk aan werd er weer heel veel verruild. Weer een flinke groep kinderen met voor hen, nieuwe kleertjes. _DSC6774Het was weer een geslaagde ruilbeurs georganiseerd door het Mamacafé.

En deze foto (rechts) maakt wel duidelijk hoe relaxt het was……………zzzzzzzz

Verslag en (uitgebreider) fotoverslag: Nel Groenendijk