BibliotheekboekenTijdens Nederland Leest (de hele maand november) geeft drs. Jennifer Luitsz op diverse locaties lezingen over Simon Carmiggelt. Tijdens de lezingen maakt u kennis met het leven en werk van Simon Carmiggelt (1913 – 1987), journalist van beroep. Hij was een veelzijdig schrijver, maar het meest bekend is hij van zijn cursiefjes (Kronkels) in Het Parool.

 

Dagelijks liet hij zijn lezers smullen van scherpe observaties die hij op een humoristische manier weergaf. Tijdens de lezing halen we onze herinneringen aan Carmiggelt op door te kijken en luisteren naar zijn voordracht op televisie van een van deze Kronkels. Welkom! De toegang is gratis.
27 oktober om 15.00 uur in ’t Hamersveld in Leusden
29 oktober om 15.00 uur in Beweging 3.0 / Blomstichting in Amersfoort
30 oktober om 20.00 uur in de Bibliotheek Bunschoten
2 november om 10.15 in Huiskamerbibliotheek Nijenstede in Amersfoort
2 november om 14.30 uur in Huiskamerbibliotheek Koperhorst in Amersfoort
5 november om 10.30 uur in de Bibliotheek Vathorst
6 november om 10.15 in Huiskamerbibliotheek Liendert in Amersfoort
6 november om 15.00 uur in Huiskamerbibliotheek Amerhorst in Amersfoort
9 november om 14.30 in De Leuning in Baarn

Jennifer Luitsz
Drs. Jennifer Luitsz voelde van jongs af aan zowel een grote sociale betrokkenheid als een passie voor literatuur. Na een studie aan de Sociale Academie Twente werkte zij een aantal jaren bij een internationale hulpverleningsorganisatie. Daarna studeerde zij Spaans en Algemene Literatuurwetenschap aan de universiteit van Utrecht en werkte zij vele jaren als communicatieadviseur bij verschillende zorgorganisaties. Nu brengt zij haar betrokkenheid bij het welzijn van senioren, haar kennis van literatuur en cultuur en haar communicatieve vaardigheden samen in een aanbod van beeldpresentaties voor ouderen.