Zaterdag 11 februari was het weer zover, het gezinsbal van kv de Meerschuimers stond op stapel. ’s Morgens al druk in de weer om het gebouw van de speeltuin soesterkwartier om te toveren tot ‘hun’ leutbunker.

Hierna even snel naar huis om zo tegen de klok van twee uur ‘in vol ornaat’ weer aanwezig te zijn. Ook de ballonnenclown arriveerde en even later de schmink-mevrouw. Het grote spandoek op het hek werd nog even recht gehangen en de laatste puntjes op de i gezet. Rond de klok van twee kwamen de eerste carnavalsvierders de leutbunker binnen, klein en groot het druppelde nog even door en kort daarna werd het sein gegeven: het feest kan beginnen! Helaas zonder DJ, deze was helaas door ziekte geveld maar voor de muziek was gezorgd! Siebe de clown maakte de mooiste figuren van zijn ballonnen en bij de schminktafel was het een drukte van belang, immers wat later op de middag werden de kinderen beoordeeld wie er het mooiste uitzag en, niet minder belangrijk, wie kon het best de polonaise lopen.

De ‘leutdames’ achter de bar zorgden weer voor een lekker drankje en niet minder belangrijk voor een lekker hapje. Het was het feest voor de kinderen, waarbij de ouders mee mochten, nu waren er ook wat oudere kinderen met iets oudere ouders aanwezig, deze ‘oudere ouders’ kregen vanwege hun vele verdiensten voor het carnaval een onderscheiding uitgereikt! Trotse gezichten! Gefeliciteerd!

Tja en dan komt toch nog even het wedstrijdelement om de hoek kijken, wie gaan er de prijsjes verdienen…. De aanwezige jongste carnavalsvierders werden verdeeld in drie groepen en gingen om de beurt polonaise lopen. De strenge (!?) jury had al snel de winnaars gezien en na een half uurtje werden de prijzen uitgereikt. Gelukkig vielen er veel kinderen in de prijzen en…… iedereen kreeg bij het naar huis gaan zijn of haar eigen prijsje uitgereikt!

En als het dan gezellig is is het ook zo weer tijd om naar huis te gaan en kwam er een eind aan deze leuke middag. Helaas (misschien vanwege het mooie weer?) waren er niet het verwachte aantal kinderen. Gelukkig deed dat niet af aan het goed georganiseerde gezinsbal van kv de Meerschuimers.

 

Verslag en foto’s: (klik hier) Ton Schimmel