Zaden ruiltafel 2Fris, maar toch bijna lente

Zondag 15 maart was het voor de 4e keer “Lente in De WAR” Een zaden ruilbeurs was een van de dingen die er te doen waren. En zaden en stekjes waren er genoeg. Zowel bloemzaden en stekjes, als de vergeten groenten, maar ook tomaten en aubergines lagen er om te ruilen. Zelfs een behoorlijk grote stek van een herfst framboos. Zo kon je gratis aan je toekomstige voedsel komen. (Stil, niet verder vertellen, je zou regenten op ideeën kunnen brengen.)

Duurzaam, leven zonder afvalleven z. afv

Duurzame producten waren er ook te koop zoals; tasjes, maar ook stoffen boterhamzakjes, en natuurlijke deodorant. En zo zie je dat er meer mensen zijn die op een of andere wijze vernieuwend en duurzaam bezig zijn.

P3140870 cartoonLezingen

Lezingen waren er ook. Een van de lezingen ging over de vraag: To Eat or Not to Eat? Over de E nummers, de supplementen, de vitamines en al het andere waar we vaak te weinig van weten. Een andere lezing ging over Leven zonder Afval. Gelukkig voor de mensen die het gemist hebben, er worden best vaak lezingen gehouden bij De War, en altijd de moeite waard.

Vegetarische Patat en SnacksChoke -kraam

Groente-patat, nog nooit van gehoord! Zo zijn zelfs worteltjes lekker, ook al hou je daar niet van. Een aanrader voor ouders met “lust ik niet” kinderen! (ja, proef op de som genomen en het werkt echt) Ook de diverse andere vegetarische producten waren smaakvol, en qua prijs niet extreem. Ook was er een tafel met van die heerlijke wafels. De pannenkoeken werden ter plekke gebakken, verser kon echt niet.

Al met al heel leerzaam, smakelijk en leuk om in De WAR te zijn.

Verslag en foto-album: Nel Groenendijk/Ngie