SOESTERKWARTIER – Met het winnen van de KNVB-districtsbeker west 1 heeft KVVA C1 voetbalgeschiedenis geschreven. Niet eerder is het een Amersfoorts elftal gelukt deze felbegeerde bokaal naar de keistad te brengen. Om de finale te bereiken schakelde KVVA C1 in de halve finale Almere City C1 uit door de strafschoppen beter te benutten en in de halve finale Vreeswijk C1 met een 3 – 2 overwinning.
Afgelopen weekend vond de finale plaats op het sportcomplex van Legmeervogels te Uithoorn. Tegenstander was United Davo C1 uit Haarlem. Een op papier sterke tegenstander die in haar klasse zowel najaars- als voorjaarskampioen was geworden. De ploeg uit Haarlem begon sterk. Er werd fel op de bal gejaagd en KVVA had moeite om haar eigen spel te spelen. Dit leidde snel tot een 1 – 0 achterstand. Hiermee werd de rust gehaald. Op basis van het tweede deel van de eerste helft zag coach Emile Corbee de tweede helft met vertrouwen tegemoet. Zijn teambegon haar eigen spel te spelen en daarmee de wedstrijd te domineren. ,,Als we zo blijven spelen vallen de doelpunten vanzelf”, zo hield hij zijn manschappen voor. De ruim 130 meegereisde KVVA supporters zagen hun ploeg binnen 10 minuten in de tweede helft de achterstand omzetten in een 2 – 1 voorsprong. Djurre Wiggers scoorde in de vierde minuut en zes minuten later was het Teun Reichart die doeltreffend inkopte. Vanaf dat moment legde KVVA haar wil op aan de tegenstander en creëerde kans op kans, maar verzuimde deze te benutten. De tegenstanders uit Haarlem gaven zich niet zomaar gewonnen. Hun slotoffensief zette de verdediging van KVVA onder druk. Doelman Midas Dorrestein voorkwam met twee uitstekende reddingen de gelijkmaker.Aanvoerder Djaro Taribuka mocht de beker uit handen van een KNVB official in ontvangst nemen.

Bron: Stad Amersfoort