JongTwee vrouwelijke kwakken besloten een aantal weken geleden samen een nest te bouwen. Zij legden hierin negen onbevruchte eieren, maar brengen nu toch samen een kuiken groot in DierenPark Amersfoort.

De dierverzorgers van het Amersfoortse DierenPark hebben zo’n twee weken geleden een kuiken van een ander stel in het nest van de twee dames gelegd. ‘‘De biologische ouders hadden twee jongen, maar voerden hen niet voldoende’’, vertelt hoofddierverzorger Bas Aalders. ‘‘Om de taak van de ouders te verlichten, hebben wij één jong in het andere nest geplaatst. Beide kuikens groeien nu als kool.’’

De twee vrouwen die dit jaar samen een nest hebben gemaakt, hadden geen man kunnen vinden. ‘‘In onze kwakkengroep wonen meer vrouwen dan mannen’’, verklaart de hoofddierverzorger. ‘‘Wanneer de vrouwen volgend jaar wel een man vinden, zullen zij hoogstwaarschijnlijk uit elkaar gaan en voor een man kiezen.’’ Op deze manier kunnen de vrouwen in de toekomst ook hun eigen kuikens grootbrengen in DierenPark Amersfoort.

Moeder