“Kruiskamp/ Neptunesplein 14 februari 2019, in het pand waar “Bij Bosshardt”Kruiskamp is gevestigd, is het een drukte van belang. Ramen worden nog snel ontdaan van stof van de naastgelegen bouwput, stoelen en tafels gerangschikt. dienbladen met champagneglazen klaar gezet. Een grote taart wordt snel opgehaald en bezoekers krijgen allemaal een hartje opgeplakt. (valentijnsdag).

De feestelijke reden. Vanmiddag werd de nieuwe Wijkwebsite Kruiskamp/Koppel onthuld door Wethouder Kees Kraanen.

In november 2017 werden de bestaande contacten tussen, de dan in Kruiskamp / koppel /Binnenstad, werkzame Jolande Koelewijn, aangehaald om samen met de redactie Soesterkwartier, de haalbaarheid van een wijkwebsite Kruiskamp/Koppel te verwezenlijken. In navolging van hetgeen in het Soesterkwartier al enige tijd draaide, was dat ook de wens van de Kruiskamp/Koppel. Verkennende gesprekken werden gestart en er bleek lokaal heel veel aan informatiestromen aanwezig te zijn. Hoofdzakelijk waren de twee facebookpagina’s van de wijken toonaangevend en het samenvoegen tot één mediastream was nog een lastig punt. Gaande 2018 kwam er toch lijn in de ontwikkeling van deze wijkwebsite. Alleen mensen komen en gaan en de werkgroep worstelde, maar kwam weer boven. Gelukkig wist men de juiste mensen te strikken om de besprekingen gaande te houden en de ontwikkeling van de wijkwebsite te voltooien.

Vandaag 14 februari 2019 was het dan zo ver. Bij Bosshardt Kruiskamp was de feestelijke onthulling van de website. Jolande Koelewijn, Buurtnetwerker KKB, dankte vooraf alle medewerkers die deze ontwikkeling en uitvoering mogelijk hadden gemaakt. Wethouder Kraanen, die zijn collega verving, memoreerde in zijn speech het belang van een goede informatie voorziening. Inwoners moeten op de hoogte blijven van hun wijk(en) en wat er allemaal te doen is. Na het aftellen van de gebruikelijke cijfers, schakelde de laptop de beelden via de beamer naar het grote scherm. Twee luide knallen van de confetti kanonnen zorgde voor het nodige effect en de wijkwebsite Kruiskamp Koppel was een feit.

De twee facebookpagina’s vermeld blijven toonaangevend en voeden samen de wijkwebsite. aangevuld met lokaal nieuws en een activiteiten agenda, is een mooi product neergezet.

Na deze officiële handelingen, was het tijd voor een toast en een borrel. Het met grote getale aanwezige publiek maakte hier dankbaar gebruik van. Felicitaties en bloemen werden toebedeeld aan de nieuwe redactie van de Kruiskamp/Koppel. De aanwezige “bouwers”van de wijkwebsite kregen ook nog een attentie voor hun inzet.

Daar Soesterkwartier en Kruiskamp/koppel “buren”zijn, zal er ongetwijfeld een nauwe samenwerking ontstaan. De redactie is te bereiken op  info@hallokruiskampkoppel.nl

Verslag Karel van Rooy.

Foto’s klik hier.