AMERSFOORT – In de strijd om de Mooiste kerktoren van Nederland staat de Onze Lieve Vrouwetoren momenteel ‘nog maar’ op de derde plaats met 1029 stemmen. De kerktorens van Nijkerk en Breda staan in de tussenstand respectievelijk op de eerste en de tweede plaats. De toren van Nijkerk heeft 2420 stemmen en die van Breda 1305.
Radiomaker Hans van Willigenburg begon in april de wedstrijd ‘Mooiste kerktoren van Nederland’ in zijn programma De Zondag van Van Willigenburg. De Onze Lieve Vrouwetoren kwam in de lijst van tien torens terecht waarop tot 26 september nog gestemd kan worden. Daarna wordt de top drie bekend gemaakt die gaat strijden om de titel. De nummer vier, de Sint Stevenstoren van Nijmegen, doet met 959 stemmen ook nog mee om in de top drie te komen.
Tot woensdag 26 september kan nog gestemd worden en De Onze Lieve Vrouwetoren kan zeker nog stemmen gebruiken om mee te dingen om de eerste plaats. Stemmen kan via internet op www.rkk.nl. Op de homepage staat de verkiezing van de Mooiste kerktoren van Nederland aangegeven en wanneer die aangeklikt wordt kan gestemd worden op de toren van Amersfoort. Telefonisch stemmen kan ook: 035-6713490. Spreek na de piep in: ik stem op de toren van Amersfoort. Met hulp van zo veel mogelijk Amersfoorters kan De Onze Lieve Vrouwetoren binnenkort uitgeroepen worden tot de mooiste van Nederland.