Is de kinderopvang in het Soesterkwartier, onnodig duur. Wordt er met een maat gemeten, of hoe zit het nu. Vragen die een inwoner van het Soesterkwartier maar niet beantwoord krijgt van SKA. Als gevolg waarop deze inwoner een noodkreet plaatst op Facebook.

Het probleem doet zich voor bij gedeeltelijke uren, maar men wel betaald voor het volle dagdeel.

Men vindt dit onterecht.

Onderstaand het verhaal van Dennis Kruijd. 

Geef Uw mening.

SKA Puntmuts puntenburg! 
Wil jij kosten besparen op uw opvang?!?!?!

Ouders gezocht die ook gebruik willen maken van een klein label pakket!!!

U bespaart honderden euro’s op de kosten, omdat u maar 8 uur per dag en 47 weken per jaar betaalt. Klein label in de onze wijk zal toch mogelijk moeten zijn?!?!?

Geen mogelijkheid op de ska puntmuts Soesterkwartier.

Ze bieden maar een enkele locaties klein label opvang van 8:30 – 16:30 uur. Of 08:30 tot 17:00 uur maar bij de puntmuts (puntenburg) één van de grootste opvang locaties van SKA dus niet!

Wil je dit wel??? laat je hier horen en natuurlijk bij het hoofdkantoor ben benieuwd of er meer animo voor is!!! Omdat ze mij vertellen dat er geen vraag naar is en dit dus niet aanbieden op de Puntenburg!

Info: site Ska:

klein label (0-4)
Opvang in het kinderdagverblijf, met korte dagen
Vindt u opvang in een groep belangrijk voor uw kind, maar hebt u genoeg aan beperkte openingstijden? Omdat u thuis werkt of uw werktijden kunt aanpassen? Omdat u weinig reistijd heeft of onder schooltijd werkt? Of omdat u korte dagen opvang gewoon prettig en overzichtelijk vindt, voor uzelf of uw kindje? Laat dan van je horen!!! klein Klein label is opvang in het kinderdagverblijf, met korte dagen.

Dennis geeft als voorbeeld zijn eigen situatie die wij met toestemming plaatsen. 

Ze bieden alleen klein label aan in Kattebroek, Hooglanderveen en Kruiskamp. Alle drie erg dicht bij elkaar echter in het Soesterkwartier helemaal niets! En dat is jammer want het kan ons en misschien wel vele anderen veel geld besparen omdat we nu verplicht zijn om meer dan 8 uur per dag af te nemen terwijl mijn vrouw maar 6 uur werkt! En dit komt dus grotendeels voor ons eigen rekening!

Wij brengen onze zoon om 9 uur en halen hem om 5 uur op dit valt precies in de kleinlabel model van ska! Het enige wat zal veranderen is het contract kwa opvang zal er niets wijzigen!!! Maar dit schijnt heel moeilijk te zijn!! En dat betreur ik zeer!!!

Ska wil toch facilitair zijn naar hun klant! Bij mij kom het over alsof ze meer geld van mij willen afnemen en misbruik maakt van onze situatie.

Mijn vrouw is niet in de gelegenheid om onze zoon naar de andere locaties te brengen met de fiets (geen rijbewijs) omdat ze dan gewoon te laat komt voor haar trein en werk! 

Maximum aantal uren

Het aantal uren waarover je kinderopvangtoeslag ontvangt, is gekoppeld aan het aantal uren dat de minst werkende ouder werkt. Bij de kinderdagverblijven hebben ouders recht op kinderopvangtoeslag over maximaal 140% van het aantal gewerkte uren. Werkt een ouder 8 uur per dag, dan mag hij die dag 11 uur opvang declareren bij de belastingdienst. Voor de BSO geldt dat 70% van de gewerkte uren in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag. 

Ons geval dus 6 uur maar moeten wel 11 uur afnemen omdat dat verplicht word!

Hetgeen wat ik wil bereiken is dat ska aan de klant moet denken en oplossingen toe te kunnen passen. Dit doen ze nu niet en houden zich strikt aan hun opgedrongen wetgeving en eigen belangen., maar ,ouders worden letterlijk kaal geplukt.  Een bouwvakker betaal je toch ook per uur? 

Dennis is inmiddels een actie gestart om te peilen, of er meer mensen in het Soesterkwartier tegen dit probleem aan lopen.

Serieuze reacties kunt U melden op zijn facebook pagina. klik hier.

Of mail naar D.kruijd@gmail.com

Redactie.

Karel van Rooy.