Scholen in de Kunst gaat door met het project Kinderen maken Muziek. Sinds november krijgen 105 kinderen wekelijks muziekles op hun school of via de ABC-school.
In mei 2011 lanceerde Prinses Máxima het muziekproject Kinderen maken Muziek, dat als doel heeft kinderen in Nederland een muziekinstrument te leren spelen. Via Scholen in de Kunst deden vorig jaar 133 kinderen mee. Ook dit jaar leren meer dan 100 kinderen een muziekinstrument bespelen!
Kinderen van de Wiekslag en de ABC-scholen Kruiskamp-Koppel, Randenbroek en Scala maken kennis met drie muziekinstrumenten, zoals de viool, klarinet, dwarsfluit, gitaar en djembé. Over enkele weken laten zij aan hun ouders horen wat ze nu leren: dan wordt op elke school een echt concert gegeven.
Na de kerstvakantie krijgen de kinderen nog vijf maanden les op een instrument naar keuze. De instrumenten gaan mee naar huis, zodat ze ook thuis kunnen oefenen. Want er zal hard gewerkt moeten worden: begin juni komt er een groot concerten in ICOON in Amersfoort, waar alle 100 kinderen bij elkaar komen.
Van de kinderen die vorig jaar aan Kinderen Maken Muziek hebben meegedaan, is 12% doorgegaan! Zij krijgen nu muziekles bij Scholen in de Kunst. De gitaar is veruit favoriet, maar er zijn ook kinderen die hebben gekozen voor de dwarsfluit, accordeon en trompet. Donderdag 30 november jl. gaven enkele leerlingen al hun eerste performance, tijdens de voorspeelavond aan de Muurhuizen. Er zat een aantal trotse ouders in de zaal! Kinderen Maken Muziek wordt mogelijk gemaakt door het Oranjefonds, Het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Jeugdcultuurfonds, Het Amersfoorts Cultuurfonds en de gemeente Amersfoort.

Bron: Stad Amersfoort, Nanda de Geus