Maandag 9 juli, Het werken wordt voor onze redactie steeds minder leuk. voor de duidelijkheid: Wij zijn vrijwilligers die te pas en te onpas ons privéleven aanpassen om artikelen over activiteiten op de Wijkwebsite te plaatsen. Vaak worden wij maar ongeveer een uurtje op locatie gezien, om daarna ongezien nog enkele uren bezig te zijn voordat een artikel geplaatst kan worden.

De nieuwe Wet op de Privacy, ofwel de: AVG, lijkt de oorzaak van allerlei ophef. Het probleem is echter niet de AVG maar de onwetendheid erover.  Klik hier voor de AVG in een notendop. Op onze website is dan ook het privacy beleid (=klik op) te vinden.

Wij roepen hierbij ouders, scholen en andere activiteiten-organisatoren op om: te zorgen dat van elk kind duidelijk is of toestemming gegeven is voor het maken en plaatsen van foto’s van het kind/ de kinderen bij een activiteit.

De reden waarom wij deze oproep doen is omdat wij inmiddels meerdere keren naar activiteiten gegaan zijn, waarbij, of waarna we te horen kregen dat foto’s niet mochten worden geplaatst. Het gevolg is in het eerste geval: voor niets tijd gereserveerd, het tweede geval: veel en veel meer tijd kwijt.

De hier geplaatste foto’s zijn beiden bewerkt (koste extra tijd). Dit is ook zo’n activiteit waarvoor wij nu willen dat toestemming wordt verleend door de ouders. Ofwel: als bij ons eenmaal bekend is dat een kind niet op de foto mag, dan ook niet op een belangrijk moment met Wethouder of andere officials.

Wij willen graag gemotiveerd blijven om ons vrijwilligerswerk te blijven doen, daarom bovenstaande oproep!

De redactie

Noot: Vanmorgen is de Zomerpretpas gepresenteerd met 35 geselecteerde basisschool kinderen. Bekend was dat de redactie zou komen voor het maken van foto’s en verslaglegging. Pas nadat het artikel met het fotoverslag was geplaatst, reageerde de basisschool n/a/v een moeder dat geen toestemming was verleend, los van de leuke foto,s van haar dochter. Gevolg uren werk voor niets, en 140 foto,s uit  de reportage verwijderd.