DSC_1626Soesterkwartier 25 december 2014. Menig lezer van de Wijkwebsite zal de diverse activiteiten in wooncomplex Puntenburg weer volgen. Nadat het wooncomplex niet meer als een “Zorginstelling” werd aangemerkt, betekende dit begin van 2014 het einde van de bemoeienis van Birkhoven Zorggoed. Zowel de activiteiten in het restaurant en Vijverzaal als de “zorg” werden gestopt.

1 mei werd overeenstemming bereikt met Koks-Mediair, Robbert en Yasmeen die een nieuwe doorstart maakten met de keuken en andere activiteiten.

Uit een aantal gesprekken die deze redactie heeft gehad met beiden, bleek hun gedrevenheid er weer iets moois van te maken te behoeve van het Soesterkwartier.

De uitdaging om voor de wijk op 1e Kerstdag de mogelijkheid te scheppen tot het houden van een Kerstdiner namen zij zonder enig commentaar aan.

Begin december verschenen de 1e flyers al in de liften van de Puntenburg. Werd er over geschreven en vonden hier en daar gesprekken plaats over financiën, organisatie en doelgroepen.

CSC_1653Van de zijde van de Emmaüskerk en het ouderensteunpunt De Wissel, werd de medewerking gekregen. Ook zij ondersteunde dit speciale Kerstgebeuren met volle overtuiging.

Halverwege december werd nagevraagd hoeveel mensen zich hadden opgegeven. Naar verluid was het aantal belangstellende toen 60. Het aantal plaatsen was begrenst op 80, dus het zag er goed uit.

Inmiddels was ook de menukaart bekend (bijgevoegd) en deed men hun best de overige “lege”plekken in te vullen.

1e Kerstdag rond 17.00 uur ( de inloop was vanaf 16.00 uur) werd het Kerstgebeuren in de Puntenburg bezocht door de redactie.

De Vijverzaal was fraai in de Kerskleuren gezet en een stemmige Kerstmuziek kwam je te gemoed.

Er heerste een gezellige sfeer maar wat ontbrak waren ongeveer een 60 mensen. Welgeteld waren 21 mensen aangeschoven aan dit Kerstdiner. Nynke Hellema die als gastvrouw namens de Emmaüskerk optrad kon ook geen verklaring geven over de wat kleine bezetting.

DSC_1637Degene die wel aangezeten waren, kregen een goed verzorgt Kerstdiner aangeboden. En tussen de “gangen”door werd van de gelegenheid gebruikt gemaakt enige woorden in Kerstsfeer voor te lezen.

De kerstwens die hier boven kwam. “Laten we hopen dat dit het begin in van een jarenlange traditie in het Soesterkwartier. Het begin is er, volgend jaar zullen er ongetwijfeld meer bewoners deelnemen aan dit unieke Kerstdiner.”

Een woord van dank gaat uit naar Koks-Mediair, het bedienend personeel en de mensen van de Emmaüskerk en het ouderensteunpunt De Wissel

DSC_1640Verslag en foto’s Karel van Rooy.

Foto impressie