Amersfoort-Sinds donderdag 1 november treft de consument een nieuwe kaasformule genaamd Liefde & Ambacht in hartje Amersfoort aan. De jonge eigenaresse Robin Grothkopf startte haar eigen bijzondere kaaszaak in een karakteristiek grachtenpand op het adres Muurhuizen 137. 

De formule
De kracht van de formule Liefde & Ambacht ligt in de selectie van Hollandse kazen, die duurzaam geproduceerd zijn en gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten. Bijzondere kazen vormen het hart van Liefde & Ambacht, waarbij kleinschalige kaasmakerijen de voorkeur hebben. In de winkel treft u gecarameliseerde kazen uit Twente, ambachtelijke kruidenkaas met drie soorten peper, een prachtige selectie boerenkaas en niet te vergeten een ruime keuze aan biologische kazen. Elke streek heeft haar geheimen, waarbij de kaasbereiders zorgvuldig worden gekozen. De kwaliteit en smaak van de kazen staat hierbij voorop, daarom zijn de kazen van Liefde & Ambacht eerlijk geprijsd en ontvangt de boer met recht een fatsoenlijke prijs.

Passie
Robin Grothkopf start deze nieuwe winkel met passie voor de vele kaasproducten. Enthousiast vertelt ze over de bijzondere eigenschappen van elke kaas. “Onze biologische kazen bijvoorbeeld zijn op een zo natuurlijk mogelijke manier bereid met respect voor dier, natuur en milieu”. Verder legt ze uit dat de “Bioweide” kazen 100% biologisch zijn en geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen bevatten. Deze biologische kazen worden vegetarisch gestremd en passen in een vegetarisch levensstijl.

Primeur voor Amersfoort
De formule Liefde & Ambacht speelt in op de behoefte aan een betere wereld. Duurzame kleinschalige productie, oog voor streekproducten, weidegang en bewust eten staan centraal. Het verkopen doet Robin op een voor de speciaalzaak geheel nieuwe manier, namelijk zonder traditionele toonbank. U kunt van dichtbij de kazen bewonderen en kennis maken met het rijke assortiment aan producten, welke met liefde en passie geselecteerd. Deze speciale kaaszaak is een aanwinst voor Amersfoort en verrassend vernieuwend voor deze tijd. De nieuwe winkel is vanaf dinsdag elke dag van 10.00 uur tot 19.00 uur open, zodat ook mensen uit hun werk nog even kunnen aankomen. Tijdens de koopavond op donderdag is Liefde & Ambacht tot 21.00 uur open.

Bron: Stad Amersfoort