amersfoort-kaalstaart-pinhole-11 oktober 2013 – Oude Prodentfabriek Amersfoort opent voor het eerst haar deuren.

Ter ere van Kaalstaart festival, 19 en 20 oktober in Amersfoort, is De Nieuwe Stad voor het eerst publiekelijk toegankelijk. Tijdens Kaalstaart zijn er bijzondere locaties rondom de Amersfoortse Eem waar nieuwe kunsten te zien, ervaren, beleven en te bezoeken zijn.

De Nieuwe Stad, gevestigd in de oude Prodentfabriek, wordt deze herfst voor het eerst ingezet als evenementenlocatie. Voor de tweede editie van Kaalstaart opent deze bijzondere locatie aan de Eemhaven voor het eerst haar deuren, voor de kunsten en voor het Kaalstaart publiek. Cityscreen, het beroemde filmfestival uit Barcelona, komt naar De Nieuwe Stad o.l.v. Nikki Schuurs. Verder is er in De Nieuwe Stad ook de Kinderuniversiteit Amersfoort waar je van alles kunt ontdekken en meemaken:

Hoe gedragen rivierkreeften zich? Koekjes bakken met verschillende kleuren, hoe smaakt dat? In de limonadefabriek maak je blauwe of paarse limonade, en ontdek je communicerende vaten. In het kleurenlab onderzoek je hoe je kleuren kunt maken én mengen in reageerbuisjes en je kunt met bamboestokken en elastieken proberen een zo groot en stevig mogelijk bouwwerk te maken. ToverNoot is een interactief mediakunstwerk. De entree hiervoor is € 5,00 pp. De meeste andere programma onderdelen van Kaalstaart zijn gratis toegankelijk, zoals de exposities.

Tijdens het Kaalstaart weekend komen kunst, techniek en wetenschap elkaar tegen in een levendige mix van disciplines. Beeldende kunst, podiumkunst, onderzoek en nieuwe samenwerkingen worden aan het publiek getoond.

Programma:

Zaterdag 20 oktober 14:00 – 22:00 uur

Zondag 21 oktober 13:00 – 17:00 uur

Voor alle workshops en lezingen en de laatste wijzigingen in het programma, zie www.kaalstaart.nl.

Locaties:

De WAR

De Nieuwe Stad (voormalige Prodentfabriek)

De Nieuwe Stad – Studio Zand

Rohm & Haas – Ateliers Wolhar en Hillit

Rohm & Haas – De Vereeniging

Rohm & Haas – Buitenruimte

Rohm & Haas – Ateliers Thijs Trompert en Marisja Smit

Vita Nova

Kunsthal KAdE – auditorium

Kaalstaart is grotendeels kostenloos te bezoeken, u bent van harte welkom!

Bekijk het volledige speelplan op www.kaalstaart.nl

Via www.facebook.com/kaalstaart lichten wij regelmatig kunstenaars uit.