eemhuis (117)Jacques Meerman (auteur van het boek Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken) geeft op donderdag 27 oktober een lezing over de Nederlandse keuken door de eeuwen heen. Meerman geeft deze lezing in het kader van de Maand van de Geschiedenis met ‘Grenzen’ als jaarthema. U bent deze dag van harte welkom om 20.15 uur in de Keizaal van Het Eemhuis.

Het thema van dit jaar (Grenzen) wordt vertaald naar de Culinaire Collectie. Tijdens zijn lezing gaat Meerman vooral in op de manier waarop de Nederlandse keuken door de eeuwen heen is beïnvloed door wat er aan voedingsmiddelen over de grenzen kwam. Meer weten over de Culinaire Collectie? Zie www.bibliotheek.nl/thema/de-culinaire-etalage.

Inschrijven
Om de lezing bij te wonen, is het van belang om tickets te bestellen viawww.bibliotheekeemland.nl. Leden van de Bibliotheek Eemland betalen € 5,- voor een ticket. Niet-leden betalen € 7,50. 

Over Jacques Meerman

Auteur Jacques Meerman schreef het boek Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken, waarin hij de lezer een fascinerende gastronomische reis laat maken. Hij vertelt hoe de traditie in de loop van de eeuwen gevormd is door wereldwijde invloeden. Zo werd bijvoorbeeld door de Arabische landbouwrevolutie spinazie en bloemkool geïntroduceerd en leerden we in de Middeleeuwen amandelen en de eerste exotische specerijen kennen. 

Over de Maand van de Geschiedenis
Ieder jaar is oktober de Maand van de Geschiedenis. Het thema van dit jaar is: Grenzen. Een grens markeert, verbindt en verdeelt. Wilt u meer weten over de Maand van de Geschiedenis? Kijk dan eens op www.maandvandegeschiedenis.nl.