Voor de 3e keer op rij, is de donderdagmiddag vanaf 12.00 uur, deze vakantieperiode, ingeruimd voor de “mobiele”picknick.

Mobile is echter een “vast”woord geworden, daar de wagenspeelplaats bij uitstek de plek is, waar de picknick plaats vindt.

Even samen met de kinderen genieten van broodjes met beleg, of warme worst. De “DoeZo bus zorg dan meestal voor spelletjes. Vorige week stond in het teken van “vliegeren”waarbij het erg druk was geworden, mede door het uitstekende weer toen.

Wel dacht Sjaak Pols, buurtnetwerker jongeren Soesterkwartier, het kan ook net even anders. Een soort instuif, waarbij de ouders die komen met hun kinderen, zelf “iets”eetbaars meebrengen.  Wel 3 augustus 2017 mocht de tafel dan ook gedekt worden. Ondanks de wat mindere aantallen bezoekers ( regen en wind), werd de picknick binnen in de verkeerstuin gehouden.

De borden met zelf gemaakte balletjes gehakt, pannenkoeken, pasta werden door de bezoekende ouders neergezet. Daar het komkommertijd is, ontbraken de schalen met deze schijfjes natuurlijk ook niet. Olijven, tomaten of hagelslag en jam, keuze genoeg.

Het omgebouwde “oude”station naar een open ruimte met tafels en stoelen , was hierbij een zeer mooie en welkome plek om samen te eten en/of wat bordspelletjes te doen.

Koffie/thee en limo waren uiteraard voorhanden en de aanwezige kinderen konden gaan kiezen uit de gedekte etenswaren. En zo kan het gebeuren dat je balletjes gehakt op je bordje legt, aangevuld met een paar stukje pannenkoek, overgoten met een sausje van tomatenketchup  . Eet smakelijk.

Vanuit Baarn, kwam een groep ( kinderdagverblijf Partou), kinderen er een dagje uit van maken. Met de trein van Baarn naar Amersfoort is natuurlijk al een hele belevenis, dan een klein stukje wandelen naar de verkeerstuin, alwaar Karin, van de “staf” ze welkom heette. Al snel waren de skelters en speeltoestellen bezet en zaten de “juffen”lekker aan de koffie.

En zoals dat hoort, mengden zich de Soesterkwartierse kids zich met de gasten uit Baarn.

Een gezellige boel en mede door de inzet van de ouders een hapklare middag.

Om redenen van privacy zijn de kinderen uit Baarn niet in beeld gebracht.

Verslag Karel van Rooy.

Sfeer impressie.