Tijd voor Amersfoort
Feest: Koningsdag & -nacht in Amersfoort

Koningsdag & -nacht in Amersfoort
27 april | Op Koningsdag denkt Koning Willem-Alexander aan Amersfoort. Dat kan niet anders. Want op welke plek vieren we zijn feestje beter dan midden in het land? Van de sfeervolle kleedjesmarkt tot livemuziek: het wordt een heerlijke dag met een oranje randje. En hou je van een feestje (of een goede run in de stad), dan is Koningsnacht jouw moment. Check alle evenementen!

Koningsdag in Amersfoort

Pak je fiets & race mee door de regio

Amersfoort Groeistad Toertocht
29 april | Had je hem niet al uit de kelder of garage opgesnord, dan is het nu écht tijd: je racefietst namelijk mee met de Amersfoort Groeistad Toertocht! Het wordt weer een schitterende tocht, met drie verschillende afstanden. Afhankelijk van de route door de Utrechtse Heuvelrug ontdek je bijvoorbeeld de Leersumse Berg, de Pyramide van Austerlitz en natuurlijk mooie plekken in Amersfoort zelf. Welke prestatie ga jij neerzetten?

Doe mee met de Amersfoort Toertocht

Zó verken je Amersfoort in een weekend

Weekendje Amersfoort ontdekken
Wat zijn de must-visits in de provincie Utrecht? Amersfoort in elk geval. Dianahara van Explore Utrecht bracht er een weekendje door en bezocht de nieuwste horeca: “Amersfoort heeft een kleine, historische en compacte binnenstad, waar de leuke hotspots als paddenstoelen uit de grond schieten.” In het artikel deelt ze haar favoriete plekken!

Zo ontdek je Amersfoort in een weekend

Ontdek het 13.000 jaar oude Treeker oerbos

Ontdek het Treeker bos
21 april |  Misschien heb je het in ’t nieuws gezien: vorig jaar is een 13.000 jaar oud (!) oerbos in Leusden ontdekt. Wat maakt dit bos zo bijzonder? En wat leren we uit dit onderzoek? Kom het zelf ontdekken in Den Treek-Henschoten. Daar staat professor dr. Jos Bazelmans klaar om het je te vertellen én te laten zien. Tip: plak er meteen een mooie wandeling aan vast!

Ontdek het Treeker bos

Tip: jazz-wandeling door de binnenstad

Jazz Heritage Walks
26 mei | Rabobank Amersfoort Jazz zit in 2018 bomvol interessante acts. Wat je misschien nog niet kende, zijn de Heritage Walks op zaterdag. Ontdek het erfgoed van Amersfoort! Je geniet van het openingsconcert in de Sint Joriskerk, waarna een gids je langs historische plekken in Amersfoort leidt. Kers op de taart: een intiem jazz-concert op een bijzondere locatie.

Jazz Heritage Walks

Proef Amersfoort in De Nieuwe Stad!

Proef Amersfoort in De Nieuwe Stad
9 t/m 13 mei | Zijn jij en je vrienden fijnproevers? Of heb je gewoon zin in een foodfestival op een fonkelnieuwe locatie? Zet Proef Amersfoort dan maar vast in je agenda. In De Nieuwe Stad verrijzen paviljoens van allerlei  Amersfoortse restaurants. Een heerlijk zomers evenement met culinaire hapjes uit het seizoen. Jij weet waar je tijdens het Hemelvaart-weekend moet zijn!

Proef Amersfoort

         
Tijd voor Amersfoort is een initiatief van Stichting Citymarketing Regio Amersfoort

Eemlaan 98, 3812 ED, Amersfoort