SOESTERKWARTIER – Op zaterdag 18 februari organiseert de Stichting Marathon Amersfoort een indoor marathon in De Rijtuigenloods te Amersfoort. De loop over 42 kilometer en 200 ronden start om 17.00 uur. Er kunnen maximaal 25 lopers aan deelnemen. Nog enkele (gratis) startnummers zijn beschikbaar.
De Rijtuigenloods -eigendom van Herik Rail Events- heeft jarenlang dienst gedaan als onderhoudsloods voor de treinstellen van de NS. Het 110 meter lange industriële gebouw was in 2009 onderdeel van het bijzondere parcours van de Marathon Amersfoort, dat onder meer ook dwars door het NS Station en Dierenpark Amersfoort liep.
Het startschot van de Indoor Marathon Amersfoort op 18 februari wordt verricht door Steef Kijne. Deze Rotterdamse steeple- en marathonloper heeft nog steeds het Nederlands record op de indoor marathon op zijn naam staan: 2.35.52 (derde wereldtijd!). Steef liep dit record in 1978 in de Rotterdamse Ahoy. Het Nederlands record bij de dames is in handen van Marit Janse, 3.46.54; vorig jaar in januari gelopen in de VS. De Indoor Marathon Amersfoort is een onderdeel van de Marathon Amersfoort 2012 welke gehouden wordt zondag 10 juni (van 1 t/m 42 kilometer). Supporters en nieuwsgierigen zijn van harte welkom om de deelnemers aan de Indoor Marathon aan te moedigen. De Rijtuigenloods is gelegen aan de noordzijde van station Amersfoort, inrijden vanaf het Piet Mondriaanplein.
www.marathonamersfoort.nl

Bron: Stad Amersfoort