In Park Schothorst zijn afgelopen zondag twee lammetjes geboren. Het schaap van herder Gert van de Bor beviel op een veldje tussen het Enkeerpad en de voetbalvelden van VVZA. Het was een bijzondere gebeurtenis, omdat in oktober meestal geen lammetjes geboren worden.

Een van de toeschouwers belde de herder, zo meldt De Stad Amersfoort.
“,Een van de lammetjes liep al snel met moeder en de rest mee, maar de andere bleef als een klein hoopje helemaal alleen midden in het weiland liggen. Met 13 graden is het niet echt warm, dus dat beestje kun je niet zo laten liggen”, vertelt getuige Henny aan de krant.
Een andere toeschouwer klom over het hek om het lam warm te wrijven. Die hielp gelukkig al snel. Er kwam meteen geluid uit en het dier ging staan. Hierop kwam de kudde en de moeder terug. Het lam begon meteen te drinken.
Volgens de herder is het niet per se bijzonder dat er in oktober een lam geboren wordt. Het is vaak het geval dat fokkers de ooien en rammen een bepaalde tijd van het jaar bij elkaar zetten, zodat lammeren in de lente geboren worden. In dit geval zijn een aantal rammen over een hek gesprongen en is er een ooi zwanger geraakt.