Emmaüskerk kinderOnder de noemer “Hosanna al Coda” organiseren de muziekverenigingen Coda en Hosanna uit Amersfoort op 12 april a.s. een dubbelconcert in de Emmaüskerk aan de Noordewierweg in Amersfoort.

Het idee voor het dubbelconcert is begin dit jaar ontstaan aangezien beide verenigingen zo nu en dan muzikanten van elkaar “lenen” om de bezetting tijdens optredens te versterken. Daarnaast repeteren beide orkesten in het Soesterkwartier, waardoor de Emmaüskerk aan de Noordewierweg een logische locatie is voor het gezamenlijke concert.

Tijdens het concert zullen beide orkesten een eigen programma van ongeveer een uur ten gehore brengen. Het programma bevat zowel licht klassieke en popmuziek, als origineel repertoire gecomponeerd voor HAFABRA-orkesten.

Concertorkest Hosanna is reeds sinds 1932 gevestigd in het Soesterkwartier en is het enige fanfareorkest in de stad Amersfoort. Het Concertorkest staat sinds november 2013 onder leiding van Martin Wernsen. In het dagelijks leven is Wernsen actief als professioneel euphoniumspeler in het Fanfare Korps Bereden Wapens van de Koninklijke Landmacht. Dat hij een bijzonder band heeft met Hosanna moge duidelijk zijn: als jongen van een jaar of 8 is hij bij Hosanna begonnen en sindsdien nooit meer weggeweest. De afgelopen maanden hebben zowel dirigent als orkest hard gewerkt aan een nieuw en “jonger” repertoire, waarvan u tijdens het dubbelconcert voor de eerste maal het resultaat kunt horen.

Muziekgezelschap Coda is in haar huidige vorm begonnen in 2004, vanuit haar rechtsvoorgangers Showkorps Bronswerk en later Showkorps de AmersfoortseVerzekeringen. Dat Coda sinds 2004 een enorme groei heeft mee gemaakt is te merken aan het aantal muzikanten,  in 2004 werd begonnen met 9 muzikanten, het huidige aantal staat op 27 muzikanten.Daarnaast heeft Coda nog twee enthousiaste leerlingen die op dit ogenblik AMV/blokfluitlessen volgen, zij maken na de zomervakantie de stap naar een passend instrument. Coda speelt goed in het gehoor liggende muziek, van zeer uiteenlopende stijlen, van een koraal tot aan Bigband muziek, maar een enkele mars wordt zeker ook niet geschuwd. Naast concerten verzorgt Coda ook regelmatig optredens in bejaarden- en verzorgingshuizen, maar ook optredens tijdens dodenherdenking, sinterklaas, kerst en braderieën.

Locatie:               Emmaüskerk, Noordewierweg 131 Amersfoort

Datum:                12 april 2014

Aanvang:            20.00 uur

Einde:                   22.30 uur

Kaarten:              prijs € 5,00, te koop voor aanvang van het concert of te bestellen via:  dubbelconcert2014@gmail.com

Informatie:        www.hosanna.nl  en www.coda-muziek.nl