Speeltuin Soesterkwartier. Dance-centre van de Sk power Hip Hop “group” was vanavond ingericht voor de individuele beoordeling op de performance. Een spannende aangelegenheid natuurlijk voor onze kleine hiphoppertjes.

 

Zoals eigenlijk niet bekend mag zijn, is deze groep 4-8 jarigen bezig met het instuderen van een avondvullend programma “Kerst in Sk Power stijl”. De sinds 10 weken, achter gesloten deuren repeterende groep hoppertjes zijn op een punt aangeland dat er om prestaties wordt gevraagd.

Vanavond 20 november 2017 was het dan zover. Na de warming up en nog even de gezamenlijke ( geheime) Kerst uitvoering, waar de “voetjes”de gelijke kant uit moesten wijzen was het uur van de waarheid.

Twee aan twee, werd op de (geheime) muziek de Kerstdance aan de rest van de groep getoond, waarbij “de rest”dus de beoordeling deed. Ga er maar aan staan, want je doet het nooit doet. Over en weer werden “gedachten”uitgewisseld om aan te tonen waar hij of zij, “iets”kon verbeteren. Nu kwam de “rest”kinderen ook aan de beurt, dus U raad het al. Het leerproces was er goed voor en uiteindelijk waren alle hoofden weer dezelfde kant op en werd een perfecte “dance”neergezet.

Mocht U bij het zien van de “verboden en geheime”foto,s van deze avond, dan zou U de indruk kunnen krijgen dat de vloer wordt gedweild. Dit is geenszins aan de orde, het maakt deel uit van een “nieuwe” vorm van bewegen in de groep.

En wel beschouwd, is het natuurlijk een vreselijk leuke activiteit, opgezet door de Speeltuin Sk, waarbij erg wordt uitgekeken naar de Kerst-uitvoering van wat begon als een ongeregeld stelletje. En nu een echte dansgroep vormt.

Het zou van een geïnteresseerde sponsor, erg leuk zijn om de groep in een soort outfitje te hijsen, misschien een leuk T sjirt of iets dergelijks want de nog te boeken optredens, zijn nog niet geregeld.

Ideeën of mogelijkheden kunt u kwijt bij Anita van der Wal ( dance-center) of de redactie van deze website.

Karel van Rooy.

(geheime) foto impressie.