Initiatiefnemers SRO, Portaal en Ontwikkelmaatschappij Eemland (samenwerking van LATEI en Schoonderbeek) willen het terrein van SRO en Banden Service Amersfoort (BSA) aan de Soesterweg 552-556 herontwikkelen naar een nieuwe woon- en werklocatie. Ze denken aan een combinatie van voornamelijk appartementen, enkele grondgebonden woningen en een nieuw kantoor en bedrijfshal voor SRO.

Inloopbijeenkomst over eerste ideeën

Op woensdag 8 juni 2022 zijn alle bewoners en ondernemers van het Soesterkwartier van harte welkom op de informatiebijeenkomst in het kantoor van SRO aan de Soesterweg 556. Tussen 19:00 en 21:00 uur vertellen initiatiefnemers en gemeente bezoekers die avond meer over de ideeën voor deze plek en gaan hierover met hen in gesprek. Ook laten zij zien welke stappen zo’n herontwikkeling doorloopt en wanneer bewoners de mogelijkheid hebben om hierover mee te denken en te reageren. De bijeenkomst is een vrije inloop, dus aanmelden is niet nodig. U kunt tussen 19.00 en 21.00 uur langskomen wanneer het u uitkomt.

Kansen en aandachtspunten

De gemeente is positief over deze ontwikkeling. Er is veel behoefte aan nieuwe (betaalbare) woningen in Amersfoort. Tegelijkertijd is het belangrijk om goed te kijken naar andere zaken, zoals de afwikkeling van het verkeer en de gevolgen voor de omgeving. Welke kansen en aandachtspunten zien bewoners van het Soesterkwartier voor het gebied? Daarover willen initiatiefnemers en gemeente eerst met hen het gesprek voeren, voordat de ideeën verder worden uitgewerkt.

Meer achtergrondinformatie over het project is te vinden op www.soesterweg-amersfoort.nl.