Bijna 3 jaar geleden hebben bewoners het voortouw genomen om van de Reset weer een jongeren plek te maken. De Corona-periode heeft hier beperkend op gewerkt. Nu de corona bijna weg is vragen we om jullie hulp.

Een plek waar jongeren kunnen “hangen”, gamen en elkaar ontmoeten. Laagdrempelig en tegen minimale kosten. Dat is de uitdaging die veel mensen al lange tijd noemen. De sluiting van het Jongerencentrum De Reset in 2019 werd hierbij dan ook vaak als gemis genoemd.
Het overnemen van de locatie doe je niet zo makkelijk, je moet mensen vinden die dat kunnen en willen. Drie mannen uit de wijk wilden deze uitdaging wel aan gaan. Met corona als vertragende factor hebben ze in 2020 daarom de stichting Reset opgericht. Met als resultaat dat in 2022 de locatie in volledig beheer van de stichting is gekomen.
In de tussen liggende tijd zijn er gesprekken geweest met organisaties die door het huren van de locatie de kosten van de locatie konden dragen. Denk hierbij aan de Amerpoort (LeOn), InDeBuurt033 (Jongerenwerk), groepen auto-theorie en de incidentele verjaardag.

We hebben in de tussentijd zelf ook niet stil gezeten. De locatie is bijna in zijn geheel opnieuw geschilderd, kapot meubilair is vervangen, de website www.resetamersfoort.nl is aangemaakt, boekhouding is op orde gemaakt, bankrekening, vuilafhaal, regelmatige schoonmaak, onderhoudsplanning, betaalsysteem, koffie, thee, chocomelk en andere dranken. Het is er en moet ook nu al regelmatig worden bijgevuld.
Het bestuur voelt echter ook de druk uit de wijk om regelmatiger open te zijn voor jongeren en vraagt daarom om hulp uit de wijk. De bestuursleden hebben allen een full-time baan en kunnen daarnaast niet full-time aanwezig zijn in de locatie. Om dagelijks voor de jongeren open te kunnen zijn (16:00 – 22:00 uur) zijn wij dan ook op zoek naar 21 moeders en vaders die in de week 2 uur aanwezig willen zijn. Maar ook naar 3 personen jong en oud die het bestuur willen versterken.

Aan de moeders en vaders die zich in willen zetten vragen we wel wat. Zo zullen ze feeling moeten hebben met de jongeren uit de wijk, met name de jongeren die we nu vaak op de Noorderwierweg, Wagenwerkplaats en in de Groengordel zien rond lopen. De vaders en moeders vragen we ook om een verantwoordelijkheidsgevoel mee te nemen en te kunnen overdragen aan de jongeren. We willen de jongeren graag een herkenbaar gezicht geven, daarom zoeken we moeders en vaders die op vaste tijden aanwezig kunnen zijn. Met elkaar maken we een rooster.
Wil je daarnaast ook meedenken over de verdere toekomst? Of over de uitdagingen die de moeders en vaders tijdens de openingen tegen komen? Een keer per maand komt het bestuur bij elkaar en bespreken we dit. We doen dit graag met jouw als betrokken ouder maar ook als gebruiker van de locatie.

Voor meer informatie neem contact op met Jan, Robert , Jan-Herman of meld je aan door een mail te sturen naar:  jongerencentrum.reset@gmail.com

 

 

 

 

 

 

Logo Reset