Vol verwachting klopt ons hart, wel dat was zeker van toepassing op vrijdagavond 2 december in speeltuin soesterkwartier. Veel kinderen en hun ouders waren naar de speeltuin gekomen om te kijken of sinterklaas nog wel de weg wist naar de speeltuin. Na de corona jaren dat het sinterklaasfeest niet door kon gaan was dat toch wel even afwachten……

DJ Maarten draaide weer de leukste muziek en het was al snel een drukke bedoening op de dansvloer. En…… Daar kwam sinterklaasje binnen met zijn knecht(ten). Energiek als nooit tevoren, er stond een stoel voor hem klaar maar eerst…. Gingen ook de beentjes van sinterklaas van de vloer, samen met zijn pieten werd het een dolle boel en al snel werd de polonaise ingezet en ging het dak er af…… oei….. waar blijft dan de schoorsteen waar de cadeautjes doorheen moeten. Gelukkig is het maar een spreekwoord want na een toespraakje van sinterklaas en nog een disco’tje werden er toch echt cadeautjes uitgedeeld!

De speeltuinvereniging was blij om dit weer te kunnen organiseren, ieder kind was welkom, lid of geen lid van de speeltuin. Ik heb me toe laten fluisteren dat sinterklaas de speeltuin ook een mooi cadeautje gunt, een groot aantal nieuwe leden zodat dit soort feesten kan blijven bestaan, zeker voor de kinderen is dit erg belangrijk. Sinterklaas zou het erg fijn vinden als de mama’s en/of papa’s, oma’s en/of opa’s dezelfde mening waren toegedaan…..

Sinterklaas, namens de speeltuin: leuk dat u dit jaar weer aanwezig was en we hopen volgend jaar weer op een bezoek van u!

Verslag: Ton Schimmel

Foto’s: klik hier, Angelique van Burgsteden