unnamedDe negende editie van Gluren bij de Buren zal op zondag 19 februari 2017 plaatsvinden.

Gluren bij de Buren, wat vanuit Amersfoort uitgroeide tot een landelijk evenement met inmiddels 9 deelnemende steden, zal voor de 9e keer plaatsvinden in zijn ‘moederstad’.

Op 19 februari 2017 zal de hele stad weer in vervoering worden gebracht met optredens van podiumkunstenaars in woonkamers in alle wijken van de stad.

Dit huiskamerfestival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot vaste prik binnen de culturele agenda van Amersfoort en kende vorig jaar maar liefst 123 deelnemende woonkamers verspreidt door Amersfoort.

Voor Gluren bij de Buren is de organisatie weer op zoek naar artiesten en woonkamers die een rol willen binnen het succesconcept.

unnamed (1)Het concept is simpel: In de woonkamer vindt tussen 13:00 en 18:00 driemaal een optreden plaats van een Amersfoortse act. De woonkamer is vrij toegankelijk voor publiek en de gastheer/-vrouw zorgt ervoor dat de bezoekers zich thuis voelen!

Heeft u een woonruimte die u openbaar wilt stellen? Alles kan, alles mag! Het is de ambitie om in elke wijk minimaal 3 woonkamers te vinden die voor een dag hun huis veranderen tot incidenteel poppodium. Hierbij dient het vloerkleed als podium en de bank als tribune.

Naast woonkamers is Gluren bij de Buren ook weer op zoek naar artiesten uit Amersfoort die hun liefde voor kunst willen verspreiden. Van smartlap tot jazz en van kindertheater tot poezie. Niks is te gek.

unnamed (4)Aanmelden kan via www.glurenbijdeburen.nl en is mogelijk tot uiterlijk half november Wees er op tijd bij! Voorgaande jaren moest de organisatie meerdere woonkamers en artiesten teleurstellen.
Gluren bij de Buren is gratis toegankelijk, een vrijwillige bijdrage is gewenst om de kosten van het evenement te dekken.

red.KvR.