Stadspredikant Diederiek van Loo geeft op maandag 25 oktober in Bibliotheek het Eemhuis een lezing over de vraag ‘hoe geef ik mijn leven zin, wanneer ik mij er bewust van ben dat het leven eindig is?’. Na de lezing gaan deelnemers in groepjes uiteen om samen, onder begeleiding, dieper in te gaan op het thema.

Het afgelopen jaar zijn we door corona meer dan ooit geconfronteerd met de eindigheid van ons bestaan. Als dominee is Diederiek van Loo vaak betrokken bij sterven. Bij stervenden, bij familie van stervenden en gestorvenen. En hoewel het mysterie van de dood altijd overeind blijft, leer je er volgens Van Loo wel mee leven en over spreken. In haar ervaring is het leven nergens zo aanwezig als daar waar de dood dichtbij is. Stervenskunst is ten diepste levenskunst. Zij wil deze avond vanuit haar ervaring in de zielzorg iets delen over hoe mensen hun leven zin geven in het zicht van de dood.

Over Stadspredikant Diederiek van Loo
Diederiek van Loo is stadsdominee van Amersfoort. Een stadsdominee is wel ‘van de kerk’ maar niet van één bepaalde kerk. Zij is aanspreekpunt en verbindende schakel tussen mensen, organisaties, bedrijven, besturen en kerken en werkt graag samen op gebied van inspiratie, educatie en zielzorg. Een stadsdominee werkt dus zowel in, als buiten kerken. Zij is er voor alle inwoners van de stad: gelovig, niet-gelovig of zoekend.

Kaarten via de website van de Bibliotheek Eemland.

Bibliotheek Eemland
Postbus 1138
3800 BC Amersfoort
Tel.: (033) 463 19 14
E-mail: info@bibliotheekeemland.nl