unnamedLeer meer over stamboomonderzoek

Op zaterdag 7 november is er bij Archief Eemland in het Eemhuis van een Genealogiedag. Iedereen met interesse voor geschiedenis of het spoor van naar zijn eigen verleden is van harte welkom. In samenwerking met HCC!genealogie is er een uitgebreid activiteitenprogramma samengesteld tussen 10.00 en 16.00 uur.

Achter de schermen bij Verborgen Verleden !

Neem een kijkje achter de schermen van het Tv-programma Verborgen Verleden! Om 13.30 uur geeft eindredacteur Jan van Holsteyn een lezing over de totstandkoming van het programma en een sneak preview over de afleveringen van komend seizoen. Deze lezing vindt plaats in de Keizaal  op de 2e verdieping van het Eemhuis.

Programma

eemhuis (5)Het wordt een rijke en afwisselende dag met een informatiemarkt, alles over genealogische computerprogramma’s, presentaties, lezingen rondleidingen, een adviespunt archiefstukken (naar het idee van Tussen Kunst & Kitsch) en een Helpdesk voor stamboomonderzoekers. Een uitgebreide kans om antwoord te vinden op al uw vragen over stamboomonderzoek.

Datum:                                               zaterdag 7 november

Locatie:                              Archief Eemland, 3e verdieping Eemhuis, Eemplein 73 Amersfoort,

op 10 minuten loopafstand van NS Station Amersfoort.

Tijd:                                      10.00-16.00 uur

Meer informatie:            www.archiefeemland.nl

Samenwerking met HCC!genealogie

Na de oprichting van de HCC gingen steeds meer leden van de vereniging de computer gebruiken voor de hobby genealogie. In 1986 richtte daarom een aantal amateurgenealogen de HCC Genealogie Gebruikersgroep op, die inmiddels HCC!genealogie heet.

Archief Eemland

Archief Eemland is hét historisch informatiecentrum voor Amersfoort en de regio Eemland. Start uw onderzoek online en kom langs voor tips, inspiratie en activiteiten. U vindt ons in Het Eemhuis op het Eemplein in Amersfoort. Het raadplegen van de grote collectie cultuurhistorische bronnen voor de geschiedenis van Eemland is gratis, zie www.archiefeemland.nl.