Op de valreep van de landelijke energiebesparingsmanifestatie (einddatum 31 maart 2012) www.klimaatstraatfeest.nl is de gemeente Amersfoort wederom GoudenSter gemeente geworden. Op 20 maart jl. hadden enkele bewoners van de Merwedestraat van de Amersfoortse wijk het Soesterkwartier in een petitie aangegeven waarom de gemeente weer mee moest doen. Deze petitie werd overhandigd aan de wethouder Duurzaamheid. Die heeft besloten alsnog op het verzoek in te gaan.
Dat levert de straat weer extra punten op in deze competitie. En het gaat goed met de Merwedestraat dit jaar; momenteel op de derde plek van de meer dan 4000 deelnemende straten aan deze campagne. Dit komt mede door diverse isolerende maatregelen die in tal van huizen in het afgelopen jaar zijn aangebracht, maar ook door de resultaten van de activiteiten van de Vereniging Duurzaam Soesterkwartier waar veel bewoners van deze straat actief aan deel nemen.

De deelname van de gemeente heeft als gevolg dat alle deelnemende straten uit Amersfoort 1000 punten extra krijgen en dat is een flinke opsteker. Tevens krijgt de gemeente Amersfoort extra aandacht voor haar duurzaamheidsbeleid op de website van het Klimaatstraatfeest.