dsc_2448Zondag 20 november 14.00 uur,in de Verkeerstuin maakt men zich binnen op voor een drukke middag. Koffie wordt gezet, thee staat klaar en bekers met limonade gevuld. Schalen met snoep staan klaar.  Er is wat aan de hand. !!.

De reguliere opening op zondagmiddag is normaliter een zeer goed bezochte locatie. Veel ouders komen met hun kinderen naar de Verkeerstuin. Ook bewoners van de Amerpoort komen met begeleiding voor het vertier. er is dan ook veel te doen.

Niet wetende dat de Sint en zijn pieten, wel eens wilde zien wat er nu allemaal gebeurde in de Verkeerstuin. Afgaande op de berichtgeving de laatste maanden in de media. Stiekem had de “agenda”piet een melding gedaan aan het Jeugd Persbureau dat hij deze middag even langs zou komen.

dsc_2466En inderdaad tegen de klok van 14.30 kwam de Sint en een aantal pieten aan lopen vanaf het Ketelhuis, even zoekend waar ze moesten zijn, maar opgewacht door ons Jeugd lid Nova werd al snel duidelijk waar de verkeerstuin was.

Binnen was een golf van verrassing hoorbaar, kinderen die de skelters lieten staan op de “snelweg” en binnen een paar seconden was de Sint omgeven door kinderen. De Pieten zorgden al snel voor een verdeling door pepernoten uit te delen en  splitsten zich op.

dsc_2473Op het podium was eigenlijk vooraf al een grote stoel neergezet, wat duidde op “hoog”bezoek. Maar de Sint koos er voor om eerst met de kinderen te praten.  Daarnaar gevraagd door onze verslaggeefster, meldde de Sint dat hij graag wilde skelteren, mits zijn mantel niet tussen de ketting zou komen. De Pieten waren inmiddels al bezig om een treinwagen te her-sporen en begonnen aan hun pepernoten rit.  De Sint daar in tegen heeft zich eerst bemoeid met de bewoners van de Amerpoort. En uiteraard werden er foto,s gemaakt.

dsc_2493Met enige moeite, lukte het de Sint om via de drukke verkeerswegen de parkeerplaats van de Skelters te bereiken. En er stond een mooi exemplaar voor hem klaar. Een tandem en de Sint klom achterop zodat hij niet mee hoefde te trappen.  Een mooi gezicht, dat de Sint zo zijn rondjes reed.  Aangetrokken door een groepje enthousiaste mensen die stonden te juichen, nam hij eens poolshoogte. Het bleek om het tafelvoetballen te gaan. Nou dat wilde de Sint wel meemaken. En wat bleek, de Goed Heiligman kon uitstekend met het voetbalspel overweg en scoorde al snel.

De stroomvoorziening van de verkeerstuin, had zo zijn eigen dingetje. De stoppen sloegen door en de hele verkeerstuin zat in het donker. Het personeel greep onmiddellijk in, door iedereen van het circuit te halen. Wel dat kwam eigenlijk wel goed uit voor de Sint. Nu kon hij eindelijk de stoel proberen die voor hem was neergezet en daar kinderen ontvangen. Inhoudende dat Reina, die er inzat moest vertrekken. Het was een drukte van belang daar vooraan en iedereen vond het prachtig.  De mensen van  Amerpoort wilde van alles weten.

dsc_2590Maar ja, ook dit spontane bezoek van de Sint, kent een einde en na een uurtje werd het tijd om “dag Sinterklaasje”te zingen. Afscheid werd genomen van de medewerkers van de verkeerstuin en de begeleiding van de Amerpoort. Al zwaaiend vertrok het gezelschap, zoals ze gekomen waren, om nog snel te roepen dat die schoen nu toch echt gezet mocht worden..Lopend langs het Ketelhuis en ineens waren ze verdwenen.

Redactioneel: En onze “vliegende”jeugd verslaggeefster Nova,  heeft haar eerste fotosessie gedaan. Met een korte voorbereiding, moet je het wel even doen. En dat deed ze met veel allure.

Bijgaand een gezamenlijk fotoalbum van Nova en ondergetekende.

Verslag Karel van Rooy

Foto reportage Nova Jeugd Persbureau / Karel van Rooy. klik op de link.

pb200020 dsc_2531 dsc_2463