Bewoners van het Soesterkwartier vormen het thema van een door Karin Riethoven vervaardigd fotoboek over deze Amersfoortse wijk. Een selectie van de daarin opgenomen portretten en andere foto’s is vanaf zaterdag 11 maart tot en met zaterdag 29 april te zien in de Thema-kamer van het Wijkmuseum Soesterkwartier (Sint Bonifaciusstraat 61).

Nadat zij zes jaar geleden besloot verdieping in de fotografie te zoeken volgde de in Leusden woonachtige Riethoven een opleiding aan de Amsterdamse Fotoacademie. Daar kreeg zij twee jaar geleden de opdracht tot het maken van een fotoserie, waarvoor zij uiteindelijk het Amersfoortse Soesterkwartier koos.

Dat leidde uiteindelijk tot een serie van om en nabij duizend foto’s waaruit zij een honderdtal voor haar fotoboek ‘Soesterkwartier’ uitkoos. Met de overhandiging van dit boek aan prominente wijkbewoner Bernard van Gellekom is dit boek onlangs in Galerie Rietveldpaviljoen aan de Amersfoortse Zonnehof officieel gepresenteerd.

Het Wijkmuseum Soesterkwartier (Museumwoning en Thema-kamer) is iedere zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur gratis toegankelijk.