DSC_9891

02 april 2015 De stallingsmogelijkheden voor (brom)fietsers en scooters op het Eemplein verbeteren. Het college neemt maatregelen hiertoe op basis van een onderzoek naar het fietsparkeren op het Eemplein, dat sinds oktober 2014 is gedaan. De maatregelen hebben als doel om de leefbaarheid en de ruimtelijke uitstraling van het plein te vergroten.

Gebaseerd op de aanbevelingen uit het onderzoek gaat het college dit jaar zes maatregelen onderzoeken en uitvoeren. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de ondernemers op het Eemplein. Er worden onder andere extra fietsrekken geplaatst, werknemers gaan hun fietsen mogelijk elders parkeren, de ruimte midden op het plein wordt beter afgebakend en er wordt duidelijker gemarkeerd waar niet geparkeerd mag worden.

Uitstraling plein verbetert

DSC_9899Wethouder Hans Buijtelaar: “Op de drukke momenten is het aantal fietsenrekken ontoereikend en wordt er dus vaak niet in de rekken geparkeerd. Dit geeft een rommelig beeld en overlast. Met de maatregelen die we nemen willen we de uitstraling van het plein verbeteren.” De zaterdag- en woensdagmiddagen zijn de drukste momenten op het plein. Er worden dan circa 600 fietsen gestald, terwijl er nu 460 fietsparkeerplekken beschikbaar zijn. Gemak en het gebrek aan vrije plekken zijn de belangrijkste redenen om de fiets niet in een rek te plaatsen.

Red. kvr

Jan van Dijk