Op dinsdag 23 oktober is er een feestelijke & sportieve opening van het opgeknapte Schakelveld (speelveld). De middag wordt georganiseerd door bewoners en de SRO.

De kinderen voetballen graag op het schakelveld. Bij slecht weer ontstond er een modderpoel waardoor de kinderen zwart thuis kwamen. Dit vonden de ouders niet prettig en sommige kinderen speelden dan op straat, wat uiteraard niet veilig was en ook niet handig voor de geparkeerde auto’s. Tijd om in actie te komen en wel door familie Veenendaal. Zij haalden samen met hun kinderen handtekeningen op in de buurt. En ze dienden dit jaar een buurtbudgetaanvraag in bij de werkgroep buurtbudget (WBT).  De aanvraag werd gehonoreerd! Geweldig. Dankzij de inzet van bewoners,  ondersteund door welzijnsorganistie SWA en de wijkagent, én tevens dankzij de inspanning van wijkopzichter Aart van de gemeente konden uiteindelijk de tegels worden geplaatst. Het resultaat is prachtig geworden! Dit willen we met de kinderen en de buurt vieren door middel van een opening.

De feestelijke opening is van half 4 tot half 6 aan de Soesterweg op het schakelveld. Er is een voetbaltoernooi voor 8 tot en met 12 jarigen en voor de jeugd van 13 t/m 16 jaar. Stel jouw eigen team samen (3 tot 5 spelers), bedenk een naam voor het team en doe mee. Voor de winnaars zijn er mooie prijzen te verdienen. Er is ook nog een springkussen voor de kleintjes, dus volop kansen om lekker te bewegen.  Uiteraard is het gezellig als de ouders en buurtbewoners ook die middag langs komen om de kinderen aan te moedigen en om de nette tegels te bewonderen.

Deelname is geheel gratis.  Tussendoor kunnen de kinderen een glaasje limonade krijgen en is er ook een hapje en wat te drinken voor de ouders.

We zien dus alle kinderen graag samen met hun ouders en buurgenoten bij de opening van het  opgeknapte Schakelveld in het Soesterkwartier.