“VAN SCHETS NAAR SCHILDERIJ” in ATELIER 4B

Kunstliefhebbers kunnen in de maand mei weer een kijkje nemen in het ruim 20 jaar bestaande Atelier 4B. Het atelier is gevestigd in een voormalig  fabrieksgebouw uit de jaren ’20 en ligt verscholen tussen het groen aan de Dahliastraat 4b in Amersfoort, niet ver van de Wagenwerkplaats.
Beeldend kunstenaar Julia van Raamsdonk, geeft, naast haar eigen beroepspraktijk, lessen en workshops in teken-, schilder-, en grafische technieken. Haar atelier biedt een creatieve werkplek voor amateurkunstenaars die hun vaardigheden willen uitdiepen en een weg willen
volgen naar verdere zelfstandigheid.

Elk jaar organiseert van Raamsdonk in haar atelier een evaluatie-expositie van het werk van haar leerlingen. Dit jaar maakten zij schetsen op diverse locaties en werkten ze uit in schilderijen met verschillende thema’s. Hierin werd het onderzoek en het experiment met teken- en schildertechnieken niet geschuwd. Onder professionele begeleiding ontwikkelde een ieder zijn persoonlijke stijl en visie verder tot een eigen handschrift. De resultaten kunnen weer tot inspiratie leiden thuis in zelfwerkzaamheid.

De opening van de expositie “VAN SCHETS NAAR SCHILDERIJ” is vrijdag 11 mei 20.00 -22.00 uur. Ook op zaterdag en zondag 12 en 13 mei is het Atelier geopend van 14.00 tot 17.00 uur . Verder is het werk t/m 23 mei, alleen op afspraak, te bezichtigen.

Op beide dagen zijn de leerlingen en de docent aanwezig voor informatie en toelichting.

Meer weten? Atelier 4B, tel. 033-4617201