Logo-RedactieZie de oproep voor de kleedjesmarkt op 21 en 22 juni onderaan dit bericht. Zie ook de oproep om te stemmen op een wijkgenoot.

Beste Soesterkwartierders,

Met de opening van het Eemplein en de toenemende belangstelling voor de Wagen EN STEM werkplaats is er zo langzamerhand steeds meer te beleven in en om onze wijk. Hier volgt een overzicht van wat ons in de (eerst)komende tijd te wachten staat.

7 juni

Op Pinksterzaterdag 12.00-17.00 uur tentoonstelling Brand Meester in het wijkmuseum. St. Bonifcaciusstraat 61. We hebben nu ook leuke attracties voor de kinderen. Hoe denk je dat je in grootmoederstijd ook zelf een brand kon blussen?   De toegang van het museum is gratis, maar een gift wordt altijd zeer op prijs gesteld.Meer informatie over het museum is te vinden op www.wijkmuseumsoesterkwartier.nl

8 juni

14.00-16.00 uutrVerkeerstuin op de Wagenwerkplaats (ook op woensdagmiddagen), toegang gratis. Zie de mooie nieuwe website van de Verkeerstuin http://www.verkeerstuin.info

12 juni

Opening Eemhuis Vanaf 14.00 uur toegang voor al het publiek. Er is overal van alles te beleven.

15 juni

Vanaf 15 juni zendt RTV Utrecht het nieuwe televisieprogramma Verhalen van de Eem uit. De eerste keer is er o.a. aandacht voor het industrieel erfgoed aan

de Eem en de zeepfabriek . Ik stuur u t.z.t. nog een herinnering.

17 juni

Op dinsdagavond 17 juni is er Ronde Tafelgesprek in het Eemhuis, van 19.00-21.30 uur over het verleden en de toekomst van het Oliemolenkwartier. Dit gesprek wordt geleid door Agnes van Alpen de nieuwe voorzitter van Siesta, Bent u ook in het onderwerp geïnteresseerd?

NB

Het Wijkmuseum Soesterkwartier besteedt in het kader van de maand van de geschiedenis in september en oktober ook aandacht aan dit onderwerp. Het museum stelt o.a. de vraag: Wat heeft de nieuwe tijd ons gebracht?  Heeft tip voor de aankleding van de nieuwe tentoonstelling, dan hoor ik dat graag.

21-22 juni Naast alle andere evenementen in Amersfoort is er ook een grote Zomermarkt in het Soesterkwartier. Er wordt tegelijk dit jaar voor de eerste keer tijdens de Zomermarkt  een kleedjesmarkt gehouden.

22 juni (dus op zondag) is er een grote markt Hip en Handgemaakt op de Wagenwerkplaats.

OPGEVEN VOOR DE KLEEDJESMARKT OP 21 EN/OF 22 JUNI

Deze zomer wordt er tijdens de Zomermarkt op 21 en 22 juni ook een kleedjesmarkt georganiseerd. De markt wordt gehouden tussen de Gouwestraat en de Dongestraat.

Voor zaterdag zijn er nog maar een stuk of 3 plaatsen vrij. Op zondag is er meer ruimte.

Tijden kleedjesmarkt:  21 juni van  10.00 TOT 17.00 uur, juni  van 12.00 TOT 17.00 uur. Kosten kraam, (3 meter breed) 5 euro. Inschrijven bij Monpaollon, Noordewierweg 134.

STEMMEN VOOR DE AMERSFOORTSE ARCHITECTUURPRIJS .

Er zijn 3 categoriën. Interessant is dat een project van een jonge architect uit het Soesterkwartier ook is genomineerd. Kijk eens naar de mooie foto’s op

http://www.kolf-molijn.nl/de-bron-amersfoort

Stemmen kan op

http://www.architectuurprijsamersfoort.nl

Stemt u ook op Marco Tavenier???

Joke Sickmann