Eenzaamheid ligt op de loer.
Veel mensen in onze wijk hebben al te kampen met eenzaamheid. Door de gedwongen sluiting van enkele inloop ontmoetingsplekken, het advies om veel binnen te blijven en vooral afstand te houden ligt ook voor deze groep eenzaamheid op de loer.
Eenzaamheid kan leiden tot vele psychische klachten, maar ook tot een beeld van de wereld die alleen van jouw is. Waar we voorheen door met elkaar te praten een meer verdraagzame samenleving waren, zie je ook dat polarisatie begint op te duiken. Deels gevoed door de waarheden uit de ogen van mensen die ergen een bekende klok hebben horen luiden. (aldus wijkbewoner Jan-Herman Koller)

Om eenzaamheid en polarisatie in de wijk tegen te gaan organiseert Jan-Herman een online ontmoeting kamer met maar een paar huisregels. Spelregels voor de huiskamer:

  1. De huiskamer wordt via Zoom gehouden. Voor een proefperiode van 4 weken op vrijdagavond van 19:30 tot 21:00 uur
  2. Iedereen uit de wijk kan zich aansluiten.
  3. Er is geen vooraf gesproken topic.
  4. Men laat elkaar uitpraten en we hebben respect voor elkaar.

Bij het niet houden aan deze afspraken wordt je bij een eerste overtreding op “stil” gezet, een tweede overtreding wordt je uit de kamer verwijdert.

De Digitale huiskamer vind de komende 4 weken op vrijdagavond plaat van 19:30 tot en met uiterlijk 21:00 uur. Vind je meedoen aan deze huiskamer interessant? Klik hier om deel te nemen aan de digitale huiskamer