Vanaf zaterdag 19 februari ontdekt de bezoeker van alles over de Nederlandse vogels op de Kwetterterp, de nieuwste uitbreiding van DierenPark Amersfoort. “In het nieuwe huis van de Woudwachter ontdekken bezoekers spelenderwijs van alles over onze fluitende vrienden, terwijl de vogels om je heen kwetteren”, vertelt educator Carlijn. “De Woudwachter is gek op de Nederlandse natuur, maar in het bijzonder op de vogels uit eigen land.” De Kwetterterp is een interactief, educatief gebied, gerealiseerd in samenwerking met de Vogelbescherming.

“Nu de Woudwachter aan de rand van het Woud is neergestreken, word je uitgenodigd op zijn housewarming. In een sfeervolle woning, vogelvriendelijke tuin en innovatieve werkschuur kom je in kasten, op werktafels en via snuisterijen van alles te weten over de Nederlandse vogels”, legt Carlijn uit. “Zo kom je erachter welke vogel welk geluid maakt, pluis je een uilenbal uit en bekijk je het nest van een houtduif en van een zwaluw van wel heel dichtbij. Maar er valt nog veel meer te ontdekken voor mens en vogel. Zelf geven wij het goede voorbeeld door vijftig vogelhuisjes op te hangen, waarvan de laatste tien door ons Kinderpanel de hoogte in werden gebracht. Daarmee is de Kwetterterp dan ook officieel geopend.”

 

DierenPark Amersfoort vindt het belangrijk om kinderen te enthousiasmeren zich in te zetten voor mens en natuur. “En als ik zo de enthousiaste reacties om mij heen hoor, lijkt het erop dat het aardig lukt om de vogelliefde over te brengen.” Carlijn: “Wij zetten ons in voor de fauna en flora ver weg, maar ook dicht bij huis. In het Woud dwaalt de bezoeker al een aantal jaren langs onder andere dassen, wolven en de zeer zeldzame eikelmuizen. Maar als je extra goed speurt, kun je ook eekhoorns, konijnen en ijsvogels spotten in ons park.”