Pieten Training CentrumNog een paar nachtjes slapen en dan komt Sinterklaas weer aan in Nederland. Het grote kinderfeest wordt elk jaar uitbundig gevierd, maar ook Sint heeft mogelijk te maken met de crisis. DierenPark Amersfoort helpt een handje door kinderen gratis toegang te verlenen tot het park zolang de goedheiligman in het land is.

Een volwassene met een reguliere dagkaart mag van 16 november t/m 5 december 2013 twee kinderen t/m 12 jaar gratis meenemen. ‘‘In deze tijd hebben huishoudens minder te besteden en dat kan ook gevolgen hebben voor Sinterklaas’’, zegt projectleider Josephine Faber. ‘‘Het park is vorig jaar uitgeroepen tot meest kindvriendelijke dierentuin van Nederland, daarom vieren wij dit oer-Hollandse kinderfeest graag met heel veel kinderen’’.

De pieten van Sinterklaas trainen dit jaar opnieuw in DierenPark Amersfoort. Zij leren namelijk veel van de verschillende dieren. De hulpjes van Sint leren balanceren boven het verblijf van de bruine beren, sluipen in het donker bij de nachtdieren en leren klimmen van de chimpansees. Kinderen zien hoe pieten zich voorbereiden op Pakjesavond, ontdekken speciale trucjes en leren echte pietenstreken.

Het Pieten Training Centrum start op zondag 17 november en is daarna ieder weekend t/m 1 december te bezoeken. Op zondag 24 november komt Sinterklaas naar het park om te kijken of de pieten flink trainen voor hun grote taak. De dieren zijn er in ieder geval klaar voor om de pieten de kneepjes van het vak te leren in DierenPark Amersfoort.