Dinsdag 13 februari, De kop van dit artikel is werkelijk een door Syntus gestelde vraag bovenaan de Enquête! De eerste gedachte die bovenkomt is: Nu-al-pas-dan?  Eerst de buslijn door de wijk wijzigen, eindtijd vervroegen, buslijn op zon- en feestdagen schrappen, onbereikbaar voor klachten over ontbrekende tijden tabellen etc…..en dan eigenlijk toch nog graag positieve meedenkers willen hebben?!

Maar goed, “beter ten halve gekeerd dan ten hele gedraaid” is het oude gezegde waaraan ze nu gehoor lijken te geven.

Natuurlijk nam de redactie de proef op de som en al zijn de eerste vragen niet van toepassing op de gemiddelde Amersfoortse OV-er, er is een mogelijke ruimte om aanpassingen voor te stellen. De mogelijkheid van buslijn 1 weer gewoon heen en terug kunt u dus aangeven!

De vraag blijft natuurlijk wie van de reizigers er mee kan kijken om te zien wat er met de resultaten van de Enquête gedaan gaat worden? Of verdwijnt het geheel in geval van ongewenste uitkomst toch weer in een “bureau-la”?

Wie het weet mag het zeggen. Een ding is zeker, niet geschoten is altijd mis! Neem daarom even de tijd, en vul de enquête in!  Hopelijk wordt deze enquête “recht” gedaan.

Uit het Algemeen Dagblad:

Busvervoerder Syntus en de provincie vragen reizigers in ( Provincie) Utrecht mee te denken over de nieuwe dienstregeling. Via een enquête kunnen reizigers reageren op mogelijke wijzigingen en innovaties.

Volgens Syntus neemt de drukte in de bus toe, maar blijft het budget dat de provincie beschikbaar stelt gelijk. ,,We willen niet alleen het huidige openbaar vervoer op peil houden, maar ook meegaan met de tijd en met de behoeften van onze reizigers”, zegt aldus Hanneke Ruiter, woordvoerder van Syntus Utrecht. ,,We willen blijven innoveren en verbeteren waar dat kan. Binnen het beschikbare budget is dit soms best een ingewikkelde puzzel; bieden we ergens in de provincie meer openbaar vervoer, dan zal dat elders een vermindering van het OV-aanbod betekenen. Voor de dienstregeling van 2019 hebben we vele ideeën die we nu bij reizigers willen toetsen.”

De enquête is van 12 februari tot en met 4 maart in te vullen

Redactie Wijkwebsite.