Op donderdag 30 juni heeft buurthuis De Nieuwe Sleutel op het gemeentehuis van de landelijke organisatie Ongehinderd (www.ongehinderd.nl) het Bronzen Keurmerk voor Toegankelijkheid ontvangen.

Het buurthuis heeft hiermee een eerste stap gezet naar een erkende toegankelijkheid status. “Een zilveren niveau halen is een beste uitdaging, die we met alle betrokkenen graag aangaan.”, aldus bestuursvoorzitter Jan-Herman Koller. Voor het bronzen niveau is er gekeken naar de toegankelijkheid, de entree en of alle ruimtes voor een rolstoel vrij toegankelijk zijn. Deuren zijn breed genoeg om met een rolstoel binnen te komen, drempels zijn verwijderd en het invalide toilet is aangepast. Kijk hier voor alle toegankelijkheid punten waarop gecheckt is.
De volgende stap is om de ruimtes ook zonder hulp toegankelijk te krijgen. Denk hierbij aan deuren die makkelijk opengaan en tafels die door rolstoelgebruikers gebruikt kunnen worden. Met een juiste stappen kan dat een zilveren keurmerk of hoger opleveren. Het huidige keurmerk blijft tot 30 september 2024 geldig.

Het buurthuis is al in gesprek met de SRO en gemeente om te verduurzamen. Dit keurmerk helpt hen om ook na te denken over de toegankelijkheid. Heb jij nog tips of wil je helpen meld je dan bij De Nieuwe Sleutel. Het buurthuis is dagelijks van 8:30 tot 16:00 uur open voor een kopje koffie.