Voorlezen maakt je leuker!

 

Van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari 2021 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats. Tien dagen lang zijn er voorleesactiviteiten bij de Bibliotheek Eemland. Het Prentenboek van het Jaar Maar eerst ving ik een monster en de negen andere prentenboeken uit de Prentenboek Top 10 staan hierbij centraal. Daarnaast krijgen kinderen die een stapel prentenboeken lenen tijdens De Nationale Voorleesdagen een gratis verrassingstas.

 

Online voorleesfeestjes

Voorlezen maakt je leuker! Want voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, het vergroot de woordenschat én het taalbegrip van peuters en kleuters. Daarom organiseert de bibliotheek op zaterdag 5 februari twee online voorleesfeestjes. Om 10.00 uur wordt er voorgelezen uit “Vos gaat een stukje rijden”. Om 10.30 uur wordt het prentenboek van het jaar voorgelezen: “Maar eerst ving ik een monster”.

Bekijk de voorleesfeestjes via www.bibliotheekeemland.nl/online-voorleesfeestjes

 

Verrassingstas

Kom jij tijdens De Nationale Voorleesdagen naar de bibliotheek om prentenboeken te lenen? Dan krijg je gratis een verrassingstas met daarin een prentenboek dat je mag houden, een monster-vingerpoppetje, boekentips, een kleurplaat en nog veel meer. Er staat één verrassingstas per gezin klaar, op=op.

Meer informatie op www.bibliotheekeemland.nl/verrassingstas

 

De Nationale Voorleesdagen 2022

De helft van de ouders zou graag meer willen voorlezen aan hun kind(eren) dan ze eigenlijk doen, blijkt uit onderzoek. Tijdgebrek is daarbij de belangrijkste reden, daarnaast blijkt dat ouders behoefte hebben aan voorleestips. Welke boeken passen bij welke leeftijd en welke boeken zijn het meest geschikt voor interactief voorlezen? De Nationale Voorleesdagen helpen hiermee. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Meer weten over voorlezen of boekentips ontvangen? Kom dan langs bij de Bibliotheek Eemland.