Het is al vroeg in de ochtend als de Noordewierweg wordt afgesloten. Om 10:00 uur komen de eerste kinderen aanlopen, na snel te zijn geparkeerd bij de visvijver van de Puntenburg volgt de tweede groep ook al snel.

Na een korte uitleg krijgen de kinderen hun vak toebedeeld. En gebeurd er iets leuks. Niet alleen de kinderen hebben plezier in het tekenen op straat ook de ouders en soms grootouders die zijn komen kijken nemen af en toe een krijt in de handen. De tekeningen waren vooraf al ontworpen, om het nu weer te tekenen op een iets grotere schaal, daar had de ene kind meer moeite mee dan de ander. Het resultaat, een aantal leuke tekeningen. Die worden omgezet in posters… het doel, langzamer rijden op de Noordewierweg.

Wethouder Astrid Jansen was zeer te spreken over de actie van de kinderen, die in een bijzonder schooljaar toch nog een actie hadden weten op te zetten die zelfs tot in het Gemeentehuis werd besproken. Want normaal wordt de Noordewierweg alleen voor een commercieel feest af gezet. Nu was het voor een sociaal-kinder-feest.

 

Orgnaisator en begeleider van de Kinderwijkraad en Buurtbestuur junior, Hedy Vermeer, vult aan met de volgende woorden:

Kinderwijkraad Soesterkwartier hield zich dit jaar bezig met het thema te hard rijden in de wijk. Vooral op de NWW.
Zij hebben een film gemaakt (klik hier) waarop te zien is dat er 39 aanwijzingen zijn op de NWW om langzaam te rijden. Maar helaas rijden mensen nog steeds te hard. Je kunt bekeuren maar wij hebben er voor gekozen om te BEKLEUREN. De kinderen van de Kubus en de Magneet hebben ontwerpen gemaakt voor BEKLEURINGEN. Deze gaan we uitdelen aan ouders, vriendjes, familie, iedereen in het Soesterkwartier die je maar kan en wilt bekleuren! Daarmee vraag je iemand om met zijn gedrag zijn wijk te kleuren. Goed voorbeeld doet goed volgen dat willen wij graag in het Soesterkwartier!!! Een wijk waarin mensen om elkaar denken, elkaar gedag zeggen, elkaar waarderen…. met z’n allen kleuren wij de wijk!

En hoe mooi alle thema’s ooit bedacht in de lessen en door de kinderwijkraad. Daarmee spreek je mensen aan met de BEKLEURING.

Het té harde rijden
Het pesten
Het opruimen van hondenpoep
Niet roken (in de buurt van kinderen)

Allemaal thema’s waarmee je jouw wijk kunt kleuren wanneer je het mooie voorbeeld wilt zijn voor je kinderen en dus voor de toekomst van de wijk