DSC_3789Woensdag 9 december, ging de Kinderwijkraad op de fiets naar een stukje geschiedenis. Mimoun van het Jeugdpersbureau, ging mee om de foto’s te maken. Wikji en Salim maakten hun eerste verslag over het bezoek van de Kinderwijkraad aan het Wijkmuseum.

We kregen uitleg over het Wijkmuseum. Er stonden hele mooi je dingen van vroeger. Zoals; foto’s van vroeger. Ze hebben een boven en een beneden verdieping. En de gastvrouwen hun naam is Gezina en Laura.

DSC_3954De kinderen van de Kinderwijkraad vonden het heel interessant. Er stonden veel oude spullen. In 2011 kregen ze het huis en nu hebben de mensen van het wijk museum het huis 4 jaar.

De jongens gingen als eerste met Laura mee naar boven en de meisjes bleven beneden met Gezina .

Dit is het stuk van Salim

Het vervolgdeel van het verslag werd door de nieuwe kandidaat van het Jeugdpersbureau gemaakt

DSC_3985We zijn nu in de kamer van waar de ouders slapen en de kinderen,de kinderen  en de ouders sliepen met ze 3e op een kamer en de jongste sliep aan het voeteneinde. En vroeger schreven ze alles op wat ze hebben gedaan en die type machine stond altijd op de kamer van de kinderen.

Vader en moeder hebben een eigen woonkamer waar de kinderen niet mogen komen. De ouders hebben hun eigen stoel: vader zit in de rookstoel en moeder zit in de breistoel. De kinderen mochten niet eens in de kamer komen. Het huis is van meneer Wit die is paar weken geleden gestorven.

Verslag: Wikji

DSC_4000Meneer de(?) Wit had recent nog graag een kijkje willen nemen in zijn voormalige woonhuis. Helaas was hij ziek ten tijde van de afspraak en is hij daarna niet meer in staat geweest om te gaan kijken. De kinderen hebben het vandaag voor hem gedaan. (In memoriam).

De meeste interesse van de kinderen ging uit naar de typemachine en de oude koperen poffertjespan. Geboeid en best wel met enige walging hoorden de kinderen het verhaal van Sjaak over de “teil-taferelen” van zo’n 50 jaar geleden. In die tijd was het heel gewoon dat een zinken teil gevuld werd met warm water, waarna alle kinderen een voor een gebadderd werden in dat zelfde water. De douche werd in sociale huurwoningen pas tijdens een renovatie aangebracht.

DSC_3808Al stond het w.c.huisje in de tuin, er waren toch kinderen die vonden dat de deur dicht moest omdat het stonk en niet smakelijk was terwijl er binnen tot slot, een lekker glas limonade geschonken.

Ter informatie: Salim is zonder enige kennis vooraf, aan het verslag maken begonnen. De redactie heeft een paar kleine aanpassingen gedaan.DSC_4011

“brei-deel” verslag: Ngie

Klik hier voor fotoalbum van Mimoun