Kinderjury 2015Kinderen tussen de 6 en de 12 jaar kunnen ook dit jaar weer meedoen aan de Nederlandse Kinderjury. Door te stemmen op hun favoriete boek uit 2014, bepalen ze samen welk boek dit jaar de Prijs van de Nederlandse Kinderjury wint. De stemperiode is van woensdag 4 maart tot woensdag 13 mei.

De boeken waarop gestemd kan worden, hebben in de Bibliotheek een sticker gekregen. In elk boek zit een stembriefje om aan te geven wat je van het boek vindt. De stembriefjes kunnen weer ingeleverd worden bij de Bibliotheek. Er zijn twee leeftijdsgroepen, die elk hun eigen winnaar kiezen: 6 t/m 9 jaar (groep 3 t/m 5) en 10 t/m 12 jaar (groep 6 t/m 8). De winnaars worden zondag 21 juni 2015 bekendgemaakt op de Kinderboekenparade in het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

De Nederlandse Kinderjury heeft tot doel zo veel mogelijk kinderen kennis te laten nemen van nieuwe kinderboeken en hen aan te zetten tot meer én kritisch lezen. Als laatste middel daartoe kunnen kinderen stemmen op hun favoriete boeken.