Soesterkwartier 27 november 2017. In het “Dance-centre” van de SK Power Hoppers, slaat de onderlinge competitie toe. Met nog een paar weken te gaan is het je positie bepalen en vast houden. En iedereen wil natuurlijk vooraan staan, om straks bij de “premiere” goed in beeld te zijn.

De warming Up is al een optie om natuurlijk  te laten zien, dat je echt veel losse lichaamsdelen hebt. Dus het zwaaien en strekken van armen en benen, vliegt door de hele zaal. Ze worden er in ieder geval “warm”van. En tussen al dat “dames”geweld van de ballerina’s en gymnasten, moet de enigste “Nourejef” van dit podium zich maar handhaven. Hij zou het moeilijk krijgen deze keer.

Met betrekking tot het “geheime”programma, kan helaas niets worden medegedeeld, maar vooraf aan dit uit te voeren deel van de “Kers”dans, was er nog de gelegenheid om op de Hop Hip, of andersom een deel te dansen. En met volle overtuiging en ook nog eens synchroon werd de volledig lengte en breedte van de zaal gebruikt, je afvragend waar de premiere zal plaats vinden.

Inmiddels is er na een kleine hint, ook een kledingsponsor die zich bereid heeft verklaart de outfit van de SK Power Hoppers te financieren. ( Manie bedankt).

De voor het algemeen “homogene”groep, kreeg het vanavond op de heupjes. Niet vanwege de ingewikkelde bewegingen tijdens de “dans”maar kennelijk slaat de spanning zo kort voor de uitvoering toe. In het weekeind van 16/17 en of 18 december zal de premiere plaats vinden. Datum/tijd en plaats volgen nog.

Dan is het de beurt aan de ingestudeerde ( geheime) Kerstdans, eerst als groep en dan weer een individueel. Ze kennen het hoor.

En eigenlijk uit het niets ontstaat er toch de competitie strijd en de enige mannelijke danser moet het ontgelden. Letterlijk en figuurlijk wordt hij door de ontkedende dames door de zaal gesleept en nadat de vloer op deze wijze weer grondig is geveegd. Gelukkig had iedereen de grootste lol. Tijd voor de broodnodige energiedrank “chocomelk”.

Tja en het tweede deel is dermate geheim, dat ook Uw verslaggever vertrekt.

Verslag Karel van Rooy.

Foto Impressie sessie 12.